Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Σοφιανός: Ο λαός να ψηφίσει ΚΚΕ ενάντια στην ΕΕ των λόμπι και τους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ (AUDIO)

Ο κόσμος να απο­κτή­σει ριζο­σπα­στι­σμό στη σκέ­ψη του και να ψηφί­σει ΚΚΕ ενά­ντια στην πολι­τι­κή της ΕΕ των λόμπι, τους μακε­λά­ρη­δες του ΝΑΤΟ, την οικο­νο­μι­κή πολι­τι­κή που οδη­γεί σε προ­δια­γε­γραμ­μέ­να εγκλή­μα­τα όπως στα Τέμπη, λόγω κόστους, επι­σή­μα­νε ο Νίκος Σοφια­νός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώ­ντας το πρωί της Δευ­τέ­ρας στον ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό του «Σκάι».

Ερω­τη­θείς για τη στά­ση του ΣΥΡΙΖΑ απέ­να­ντι στο ΚΚΕ και τις συστά­σεις περί …μαθη­μά­των ιστο­ρί­ας, ο Ν. Σοφια­νός τόνι­σε ότι το ΚΚΕ διδά­σκε­ται από την ιστο­ρία, κάτι που δεν ισχύ­ει για τον ΣΥΡΙΖΑ, προ­σθέ­το­ντας ότι το ΚΚΕ όταν ανα­φέ­ρε­ται στο «τι Παπά­γος — τι Πλα­στή­ρας», εννο­εί ότι πήραν τα ίδια αντι­λαϊ­κά μέτρα σε συγκε­κρι­μέ­νη ιστο­ρι­κή περί­ο­δο, ανα­φέ­ρο­ντας χαρα­κτη­ρι­στι­κά «το γαρί­φα­λο που κρα­τά­ει σε ορι­σμέ­νες εκδη­λώ­σεις ο κ. Τσί­πρας, θέλο­ντας να σημα­το­δο­τή­σει ιστο­ρι­κά πρό­σω­πα του χώρου μας, προ­έρ­χε­ται από τον εκτε­λε­σμέ­νο Νίκο Μπε­λο­γιάν­νη από την κυβέρ­νη­ση του Πλαστήρα».

Και σήμε­ρα το ΚΚΕ λέει ότι κάθε κυβέρ­νη­ση που έρχε­ται είναι χει­ρό­τε­ρη από την προη­γού­με­νη, στο πλαί­σιο των αντι­λαϊ­κών νόμων που ψήφι­σαν, στο πλαί­σιο των μνη­μο­νί­ων που υλο­ποί­η­σαν, στο πλαί­σιο των κοι­νών τους επι­λο­γών, όπως το Ταμείο Ανά­καμ­ψης, ο ιμπε­ρια­λι­στι­κός πόλε­μος στην Ουκρα­νία κ.ά. και για το ΚΚΕ απο­τε­λούν κρι­τή­ριο ψήφου και πρέ­πει να προ­βλη­μα­τί­σουν τον λαό.

Ερω­τη­θείς για την Ουκρα­νία, σημεί­ω­σε τη μεγά­λη αντί­θε­ση του ελλη­νι­κού λαού στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο και την εμπλο­κή της χώρας μας σε αυτόν, όπως κατα­γρά­φε­ται σε αλλε­πάλ­λη­λες δημο­σκο­πή­σεις, τονί­ζο­ντας ότι είναι ένας πόλε­μος που γίνε­ται για τους αγω­γούς, ανά­με­σα σε δύο ιμπε­ρια­λι­στι­κές δυνά­μεις ΗΠΑ — Ρωσία, μετά την εισβο­λή της τελευ­ταί­ας στο έδα­φος της Ουκρα­νί­ας, αλλά και στο πλαί­σιο της προ­σπά­θειας περι­κύ­κλω­σης της Ρωσί­ας από το ΝΑΤΟ.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο