Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ξεροβόρι και κρύο από την Κυριακή

Σημα­ντι­κή πτώ­ση της θερ­μο­κρα­σί­ας από την Κυρια­κή σε όλη τη χώρα ανα­μέ­νουν οι μετε­ω­ρο­λό­γοι, σύμ­φω­να με τις τελευ­ταί­ες εκτι­μή­σεις τους. Αυτή η αλλα­γή του και­ρού ανα­μέ­νε­ται να φέρει και χιό­νια ακό­μα και σε περιο­χές της Αττι­κής. Την ίδια ώρα, η προ­ε­τοι­μα­σία της κυβέρ­νη­σης και του κρα­τι­κού μηχα­νι­σμού περιο­ρί­ζε­ται στην γνω­στή… συντα­γή «κλει­στεί­τε σπίτι».

Ανα­μέ­νο­νται χιο­νο­πτώ­σεις στα ορει­νά-ημιο­ρει­νά σε Θεσ­σα­λία, Εύβοια, Σπο­ρά­δες, Βοιω­τία, Φθιώ­τι­δα, Αττι­κή, Πελο­πόν­νη­σο και Κρή­τη και σε συν­δυα­σμό με τους θυελ­λώ­δεις βόρειους ανέ­μους, το κρύο ανα­μέ­νε­ται ακό­μα πιο τσουχτερό.

Τα και­ρι­κά φαι­νό­με­να ανα­μέ­νε­ται να κρα­τή­σουν μέχρι του­λά­χι­στον την Τρί­τη, οπό­τε και ανα­μέ­νε­ται νέα εκτίμηση.

Ο διευ­θυ­ντής της Εθνι­κής Μετε­ω­ρο­λο­γι­κής Υπη­ρε­σί­ας, Θοδω­ρής Κολυ­δάς, με ανάρ­τη­σή του στο Twitter κάνει λόγο για ένα νέο κύμα κακο­και­ρί­ας που θα επη­ρε­ά­σει τη χώρα σε δύο φάσεις. Συγκε­κρι­μέ­να, ανα­φέ­ρει: «Δια­τη­ρεί­ται το βόρειο ρεύ­μα στο Αιγαίο, ενώ δύο δια­τα­ρα­χές θα μας επη­ρε­ά­σουν τις επό­με­νες ημέ­ρες. Η πρώ­τη και­ρι­κή έξαρ­ση την Κυρια­κή και η δεύ­τε­ρη την ερχό­με­νη Τρίτη.

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο