Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΟΙΕΛΕ: Ιδιωτικά σχολεία βεβηλώνουν την επέτειο του Πολυτεχνείου

«Ορι­σμέ­νοι ιδιο­κτή­τες ιδιω­τι­κών σχο­λεί­ων βεβη­λώ­νουν την ιστο­ρι­κή επέ­τειο» του Πολυ­τε­χνεί­ου, παρα­βιά­ζο­ντας κυνι­κά την εγκύ­κλιο του Υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας που προ­βλέ­πει ρητά ότι την Παρα­σκευή, 16/11, θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί σε όλα τα σχο­λεία, δημό­σια και ιδιω­τι­κά, απο­κλει­στι­κά και μόνο εκδη­λώ­σεις μνή­μης για την επέ­τειο. Η ΟΙΕΛΕ που κάνει τη σχε­τι­κή καταγ­γε­λία τονί­ζει ότι «πίσω από αυτή την ενέρ­γεια των δήθεν αρί­στων, δεν κρύ­βε­ται η προ­σή­λω­σή τους στο αγα­θό της …γνώ­σης, αλλά η ωμή ιδε­ο­λο­γι­κή τους από­πει­ρα να ξεχα­στεί η επέ­τειος του Πολυτεχνείου».

Η καταγ­γε­λία της ΟΙΕΛΕ:

“Την ώρα που η ακρο­δε­ξιά απλώ­νει τα φτε­ρά της σε όλη την Ευρώ­πη και το μήνυ­μα του Πολυ­τε­χνεί­ου είναι πιο επί­και­ρο από ποτέ, ορι­σμέ­νοι ιδιο­κτή­τες ιδιω­τι­κών σχο­λεί­ων βεβη­λώ­νουν την ιστο­ρι­κή επέ­τειο του αγώ­να της ελλη­νι­κής νεο­λαί­ας κατά της Χού­ντας, παρα­βιά­ζο­ντας κυνι­κά την εγκύ­κλιο του Υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας που προ­βλέ­πει ρητά ότι την Παρα­σκευή, 16/11, θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί σε όλα τα σχο­λεία, δημό­σια και ιδιω­τι­κά, απο­κλει­στι­κά και μόνο εκδη­λώ­σεις μνή­μης για την επέτειο.

Η ΟΙΕΛΕ δια­θέ­τει πολ­λές καταγ­γε­λί­ες σύμ­φω­να με τις οποί­ες κάποια ιδιω­τι­κά σχο­λεία θα κάνουν την Παρα­σκευή κανο­νι­κά μάθη­μα, ή θα αφιε­ρώ­σουν μικρό μέρος μόνο της ημέ­ρας για την εκδή­λω­ση. Η πρω­το­φα­νής αυτή ενέρ­γεια δεν είναι τυχαία. Πίσω από αυτή την ενέρ­γεια των δήθεν αρί­στων, δεν κρύ­βε­ται η προ­σή­λω­σή τους στο αγα­θό της …γνώ­σης, αλλά η ωμή ιδε­ο­λο­γι­κή τους από­πει­ρα να ξεχα­στεί η επέ­τειος του Πολυ­τε­χνεί­ου. Άλλω­στε, πλη­θαί­νουν τα τελευ­ταία χρό­νια οι καταγ­γε­λί­ες συνα­δέλ­φων σε συγκε­κρι­μέ­να ιδιω­τι­κά σχο­λεία, όπου γίνο­νται από­πει­ρες να μην τιμη­θεί η επέ­τειος, ή να μην διδά­σκο­νται ποι­ή­μα­τα και τρα­γού­δια «αρι­στε­ρών» δημιουρ­γών. Δυστυ­χώς, οι νοσταλ­γοί ενός σκο­τει­νού παρελ­θό­ντος για την ελλη­νι­κή ιστο­ρία έχουν βάλει πόδι ακό­μη και στον ιερό χώρο της εκπαί­δευ­σης, Σημα­ντι­κή ευθύ­νη βαραί­νει και το Σύν­δε­σμο των Σχο­λαρ­χών (ΣΙΣ) που υπο­γεί­ως στη­ρί­ζει τους παρανομούντες.

Η Ομο­σπον­δία απέ­στει­λε σήμε­ρα επι­στο­λή προς την Διευ­θύ­ντρια της Δ/νσης Ιδιω­τι­κής Εκπαί­δευ­σης του Υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας, ζητώ­ντας την πιστή εφαρ­μο­γή της νομο­θε­σί­ας για την επέ­τειο του Πολυ­τε­χνεί­ου και στα ιδιω­τι­κά σχο­λεία και την έναρ­ξη της πει­θαρ­χι­κής δια­δι­κα­σί­ας για τους παραβάτες.

Ζητού­με, τέλος , από τους συνα­δέλ­φους να μας ενη­με­ρώ­σουν άμε­σα για τις περι­πτώ­σεις παρα­βί­α­σης της νομο­θε­σί­ας στο σχο­λείο τους.”

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο