Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι αντάρτες Χούθι ανακοίνωσαν την κατάληψη ισραηλινού εμπορικού πλοίου στην Ερυθρά Θάλασσα

Την κατά­λη­ψη εμπο­ρι­κού πλοί­ου από τους αντάρ­τες Χού­θι της Υεμέ­νης ανα­κοί­νω­σε νωρί­τε­ρα σήμε­ρα το Ισρα­ήλ, χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας το περι­στα­τι­κό αυτό, ως «πολύ σοβα­ρό σε παγκό­σμιο επί­πε­δο» και επι­τι­θέ­με­νο στο Ιράν ότι κρύ­βε­ται πίσω από την επί­θε­ση. Η κατά­λη­ψη φέρε­ται να έγι­νε νότια της Ερυ­θράς Θάλασ­σας, ενώ έπλεε από την Τουρ­κία στην Ινδία και κατά το Ισρα­ήλ το πλοίο είναι βρε­τα­νι­κό και δεν ανή­κει σε ισραη­λι­νά συμ­φέ­ρο­ντα. Θυμί­ζου­με πως στην περιο­χή τερά­στια είναι η συγκέ­ντρω­ση αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κών δυνά­με­ων και στό­λων που ρίχνουν λάδι στη φωτιά ακό­μη και μιας γενι­κευ­μέ­νης σύγκρουσης.

Στο μετα­ξύ ο ανώ­τα­τος ηγέ­της του Ιράν, Αλί Χαμε­νεΐ παρό­τρυ­νε σήμε­ρα τα μου­σουλ­μα­νι­κά κρά­τη «του­λά­χι­στον να δια­κό­ψουν τους πολι­τι­κούς δεσμούς τους με το Ισρα­ήλ για μία περιο­ρι­σμέ­νη χρο­νι­κή περί­ο­δο», όπως μετέ­δω­σε το ημιε­πί­ση­μο πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Tasnim, λίγες εβδο­μά­δες μετά το κάλε­σμα του Ιράν για ένα ισλα­μι­κό εμπάρ­γκο πετρε­λαί­ου και τρο­φί­μων κατά του Ισραήλ.

Την ίδια ώρα το Ισρα­ήλ προ­α­ναγ­γέλ­λει γενί­κευ­ση των επι­χει­ρή­σε­ων και στη νότια λωρί­δα της Γάζας, και συνε­χί­ζει τα εγκλή­μα­τα όπως στο σχο­λείο στον προ­σφυ­γι­κό καταυ­λι­σμό Τζα­μπα­λί­για και το νοσο­κο­μείο Αλ — Σίφα, το οποίο σήμε­ρα ο Παγκό­σμιος Οργα­νι­σμός Υγεί­ας απο­κά­λε­σε «ζώνη θανάτου».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο