Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι εκπαιδευτικοί γύρισαν την πλάτη στις εκλογές παρωδία

Με απο­χή της συντρι­πτι­κής πλειο­ψη­φί­ας των εκπαι­δευ­τι­κών έκλει­σαν οι κάλ­πες των ηλε­κτρο­νι­κών εκλο­γών — παρω­δία που επι­χεί­ρη­σε να επι­βάλ­λει για τα Υπη­ρε­σια­κά Συμ­βού­λια των εκπαι­δευ­τι­κών το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας. Με «νύχια και με δόντια» το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας επι­χεί­ρη­σε από το πρωί σήμε­ρα να εμφα­νί­ζει κλί­μα δήθεν μαζι­κής συμ­με­το­χής των εκπαι­δευ­τι­κών στη δια­δι­κα­σία, ωστό­σο τα ποσο­στά απο­χής έφτα­σαν το 90% και το 95%, δεί­χνο­ντας ότι οι εκπαι­δευ­τι­κοί δεν νομι­μο­ποί­η­σαν αυτές τις εκλο­γές που πρα­ξι­κο­πη­μα­τι­κά θέλη­σε να επι­βάλ­λει η κυβέρ­νη­ση για σήμε­ρα, με ηλε­κτρο­νι­κή ψηφο­φο­ρία και με ψηφο­δέλ­τια που οι παρα­τά­ξεις τα είχαν αποσύρει.

«Καλη­νύ­χτα κα Κερα­μέ­ως…», σχο­λιά­ζει μετά από αυτό το απο­τέ­λε­σμα η «Αγω­νι­στι­κή Συσπεί­ρω­ση Εκπαι­δευ­τι­κών» (ΑΣΕ) σε σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­σή της που τονί­ζει: «Οι εκπαι­δευ­τι­κοί ενω­μέ­νοι και συσπει­ρω­μέ­νοι απα­ντή­σα­με στον κυβερ­νη­τι­κό αυταρ­χι­σμό. Ακυ­ρώ­σα­με τις εκλο­γές-παρω­δία για τα ΥΣ. Ο κλά­δος, καθο­λι­κά, απεί­χε από τις ηλε­κτρο­νι­κές κάλ­πες. Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ και το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας μετρούν σήμε­ρα μια τερά­στια συντρι­βή, μια μεγά­λη πολι­τι­κή ήττα. Η υπουρ­γός Παι­δεί­ας Ν. Κερα­μέ­ως, μετά την από­πει­ρα να βάλει κάμε­ρες στις τάξεις και να επι­βά­λει την τηλε­α­που­σία απέ­να­ντι στους μαθη­τές που αγω­νί­ζο­νται, έφα­γε τα μού­τρα της για ακό­μα μια φορά. Η επι­λο­γή της υπ. Παι­δεί­ας αλλά και του πρω­θυ­πουρ­γού Κ. Μητσο­τά­κη ‑που πήρε επά­νω του τη συγκε­κρι­μέ­νη επι­λο­γή της ηλε­κτρο­νι­κής ψηφο­φο­ρί­ας, με στό­χο να μπει χέρι στα ίδια τα σωμα­τεία μας- βρή­κε τοίχο».

Η ΑΣΕ δίνει ενδει­κτι­κά στοι­χεία για τη συμ­με­το­χή σε ορι­σμέ­νους νόμους για το ΚΥΣΠΕ/ΚΥΣΔΕ:

Α/θμια: Α’ Αθή­νας 1,3%, Αν. Αττι­κή 4,5%, Δ’ Αθή­νας 2,9%, Κοζά­νη 5%, Αργο­λί­δα 1,5%, Χανιά 1,6%, Πει­ραιάς 1,5%, Αν. Αττι­κής 4,5%, Δυτ. Θεσ­σα­λο­νί­κη 9,9%, Αν. Θεσ­σα­λο­νί­κη 7,3%, Β’ Αθή­νας 6,7%, Πρέ­βε­ζας 1,5%, Ηρά­κλειο 2,7%

Β/θμια: Ανατ. Αττι­κή: 4,8%, Α’ Αθή­νας: 8,7%, Δ’ Αθή­νας: 6,4%, Γ’ Αθή­νας: 5,6%, Θεσπρω­τία: 4,2%, Τρί­κα­λα: 4,8%, Χαλ­κι­δι­κή: 7,5%, Κέρ­κυ­ρα: 5,.9%, Ηρά­κλειο: 5,4%, Κοζά­νη: 7,3%, Βοιω­τία: 4,4%, Σέρ­ρες: 1,5%, Αχα­ΐα: 3,6%, Χανιά: 4,5%, Καρ­δί­τσα: 4,6%, Φθιώ­τι­δα: 5,4%.

Και η ΑΣΕ συνε­χί­ζει στην ανα­κοί­νω­σή της: «Παρά το “εντέλ­λε­σθε” της πολι­τι­κής ηγε­σί­ας του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας και τον πρα­ξι­κο­πη­μα­τι­κό τρό­πο της εκλο­γι­κής δια­δι­κα­σί­ας, παρά το διο­ρι­σμό των εφο­ρευ­τι­κών επι­τρο­πών χωρίς τη θέλη­ση τους, κόντρα στον απερ­γο­σπα­στι­κό μηχα­νι­σμό που κινη­το­ποι­ή­θη­κε μέχρι την τελευ­ταία στιγ­μή οι εκπαι­δευ­τι­κοί στα­θή­κα­με με ψηλά το κεφάλι.

Οι θλι­βε­ρές εξαι­ρέ­σεις ορι­σμέ­νων υπο­ψή­φιων, συγκε­κρι­μέ­νων παρα­τά­ξε­ων, οι οποί­οι κόντρα στην ομό­θυ­μη θέλη­ση του κλά­δου επι­δί­ω­ξαν να μαζέ­ψουν ψήφους για την “καρέ­κλα” και να στη­ρί­ξουν τους χρε­ο­κο­πη­μέ­νους κυβερ­νη­τι­κούς σχε­δια­σμούς περ­νούν σε δεύ­τε­ρη μοί­ρα και δεν μπο­ρούν να επι­σκιά­σουν τη μεγά­λη νίκη των εκπαι­δευ­τι­κών. Ο κλά­δος έχει τη δύνα­μη και θα βρει τον τρό­πο να τους απομονώσει.

Η σημε­ρι­νή νίκη των εκπαι­δευ­τι­κών δίνει δύνα­μη σε όλους τους εργαζόμενους

Οι εκπαι­δευ­τι­κοί έχου­με νου και κρί­ση. Υπε­ρα­σπι­στή­κα­με σήμε­ρα, με τη μαζι­κή μας απο­χή, το δικαί­ω­μά μας να δρού­με και να σκε­φτό­μα­στε ελεύ­θε­ρα, να επι­λέ­γου­με εμείς τον τρό­πο εκλο­γής των αντι­προ­σώ­πων μας. Υπε­ρα­σπι­στή­κα­με τα σωμα­τεία μας από την κυβερ­νη­τι­κή παρέμ­βα­ση, τον κρα­τι­κό έλεγ­χο και τη νοθεία. Από αυτή τη δια­δι­κα­σία απο­δεί­ξα­με με τον πλέ­ον απο­φα­σι­στι­κό τρό­πο ότι όταν θέλουν οι εργα­ζό­με­νοι μπο­ρούν να επι­βά­λουν το δίκιο τους, να κου­ρε­λιά­σουν τους σχε­δια­σμούς κάθε κυβέρ­νη­σης. Αυτή η μάχη είναι παρα­κα­τα­θή­κη για το μέλλον.

Με το συγκε­κρι­μέ­νο απο­τέ­λε­σμα ακυ­ρώ­σα­με κάθε προ­σπά­θεια να εισα­χθούν τέτοιες νόθες δια­δι­κα­σί­ες στα σωμα­τεία μας, συνο­λι­κά στο υπό­λοι­πο Δημόσιο.

Στις εξαι­ρε­τι­κά δύσκο­λες συν­θή­κες που ζού­με, όπως ενω­μέ­νοι απα­ντή­σα­με στις εκλο­γές-παρω­δία, ενω­μέ­νοι και πιο απο­φα­σι­στι­κά, με βαθιά γνώ­ση της δύνα­μης που έχου­με, συνε­χί­ζου­με τον αγώ­να για υγεία — μόρ­φω­ση — δου­λειά με δικαιώματα.

Συνε­χί­ζου­με τον μαζι­κό αγώ­να για να επι­βά­λου­με lockdown στην αντι­λαϊ­κή πολιτική:

Τρί­τη 10 Νοέμ­βρη 14.00 στη συγκέ­ντρω­ση στο υπουρ­γείο Παι­δεί­ας για μέτρα προ­στα­σί­ας στα σχο­λεία, ουσια­στι­κή μόρ­φω­ση για όλα τα παιδιά!

Πέμ­πτη 26 Νοέμ­βρη όλοι στην Πανερ­γα­τι­κή απεργία!»

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο