Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Οι μαθητές έχουν κάθε δίκιο να εναντιώνονται στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το λύκειο»

«Οι μαθη­τές που σήμε­ρα μαζι­κά κινη­το­ποιού­νται, έχουν κάθε δίκιο να ενα­ντιώ­νο­νται στις εξαγ­γε­λί­ες της κυβέρ­νη­σης για το λύκειο. Το νομο­σχέ­διο είναι κατα­δι­κα­σμέ­νο από τη μεγά­λη πλειο­ψη­φία των μαθη­τών και των γονιών, για­τί έρχε­ται να προ­στε­θεί σε αυτά που ζουν οι λαϊ­κές οικο­γέ­νειες, ως απο­τέ­λε­σμα της κυβερ­νη­τι­κής πολι­τι­κής του ΣΥΡΙΖΑ και των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων. Γι’ αυτόν τον λόγο πρέ­πει να μην κατα­τε­θεί». Αυτό ανα­φέ­ρουν, σε κοι­νή δήλω­σή τους, οι Γιάν­νης Πρω­τού­λης και Νίκος Σοφια­νός, υπο­ψή­φιοι με τη «Λαϊ­κή Συσπεί­ρω­ση» στην Περι­φέ­ρεια Αττι­κής και τον Δήμο Αθηναίων.

Όπως προ­σθέ­τουν, «πρό­κει­ται για νομο­σχέ­διο που φορ­τώ­νει με άγχος τους μαθη­τές και τις οικο­γέ­νειές τους, κάνει το λύκειο ακό­μα περισ­σό­τε­ρο “αρέ­να αντα­γω­νι­σμού”, θα οξύ­νει παρα­πέ­ρα την κατη­γο­ριο­ποί­η­ση των μαθη­τών, με βάση τις οικο­νο­μι­κές δυνα­τό­τη­τες της κάθε οικο­γέ­νειας. Την ίδια στιγ­μή, τα φρο­ντι­στή­ρια ήδη πανη­γυ­ρί­ζουν για τη νέα πελα­τεία που θα έρθει».

«Η αγα­νά­κτη­ση, ο θυμός των νέων, των λαϊ­κών οικο­γε­νειών μπο­ρούν να συνα­ντη­θούν με την πρό­τα­ση του ΚΚΕ, να γίνουν δύνα­μη ανα­τρο­πής. Αυτή είναι η πραγ­μα­τι­κή δια­φο­ρά και στις κάλ­πες και στη ζωή», κατα­λή­γουν, στη δήλω­σή τους, ο Γ. Πρω­τού­λης και ο Ν. Σοφιανός.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο