Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οι χρηματοδότες του θανάτου στην Συρία

Γρά­φει ο Πάνος Αλε­πλιώ­της // 

Η χρη­μα­το­δό­τη­ση της Συρια­κής Αντι­πο­λί­τευ­σης γίνε­ται μέσω του Ταμεί­ου Απο­κα­τά­στα­σης της Συρί­ας. Το Ταμείο Απο­κα­τά­στα­σης της Συρί­ας ιδρύ­θη­κε στις 2 Σεπτεμ­βρί­ου του 2013. Οι ιδρυ­τές του Ταμεί­ου ήταν η Γερ­μα­νία, τα Ηνω­μέ­να Αρα­βι­κά Εμι­ρά­τα και φυσι­κά οι ΗΠΑ. Μαζί τους η Εθνι­κή Συμ­μα­χία των Συρια­κών Επα­να­στα­τι­κών Αντι­πο­λι­τευ­τι­κών δυνά­με­ων σαν οι “νόμι­μοι εκπρό­σω­ποι του Συρια­κού λαού”, έτσι αυτο­προσ­διο­ρί­στη­καν και η Γερ­μα­νι­κή Τρά­πε­ζα Ανά­πτυ­ξης KfW σαν εγγυήτρια!!!

20191010 194437

Η Δανία ακο­λού­θη­σε την ίδια ημέ­ρα, Σου­η­δία και Φιν­λαν­δία τον Οκτώ­βριο, η Ιαπω­νία τον Φεβρουά­ριο του 2014, η Αγγλία τον Μάρ­τιο, το Κου­βέιτ τον Μάιο, η Γαλ­λία τον Ιού­νιο όπως και η Τουρ­κία , η Ιτα­λία τον Ιού­λιο και η Ολλαν­δία τον Δεκέμ­βριο του 2014. Η Τουρ­κία πήρε και τον τίτλο του μόνι­μου μέλους του Ταμείου. 

Φιλο­ξε­νεί το Ταμείο στην Τουρ­κία και συμ­με­τέ­χει στην Δια­χει­ρι­στι­κή Αρχή του. Τον Νοέμ­βριο του 2015 μπή­κε και η Ιορ­δα­νία στην δια­χει­ρι­στι­κή Αρχή και φιλο­ξε­νεί το δεύ­τε­ρο υπο­κα­τά­στη­μα του Ταμείου. 

Σκο­πός του Ταμεί­ου κατά τους συμ­με­τέ­χο­ντες είναι να απα­λύ­νει τα δει­νά του λαού της Συρί­ας και να του προ­σφέ­ρει υπη­ρε­σί­ες όπως πρό­σβα­ση σε νερό, Υγεία, ηλε­κτρι­κό, εκπαί­δευ­ση, δια­τρο­φι­κή ασφά­λεια, απορ­ρίμ­μα­τα αλλά και προ­στα­σία ώστε να μπο­ρούν οι άνθρω­ποι να συνε­χί­σουν τις δου­λειές τους, επικοινωνίες,στέγη κλπ. 

20191010 194501

Στην ουσία να ενι­σχύ­σουν στρα­τιω­τι­κά με εξο­πλι­σμούς την Αντι­πο­λί­τευ­ση ενα­ντί­ον των κυβερ­νη­τι­κών δυνάμεων.

 Μέχρι τον Φεβρουά­ριο του 2019 κατά δήλω­ση του ίδιου του ταμεί­ου, οι εισ­ρο­ές στο Ταμείο με τα χρή­μα­τα που προ­σέ­φε­ραν οι συμ­με­τέ­χο­ντες μαζί με δωρε­ές, χορη­γί­ες κλπ έχουν φτά­σει στο καθό­λου ευκα­τα­φρό­νη­το ποσό των 221.44 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ!

Ανα­λυ­τι­κά για τις συμ­με­το­χές των χωρών σύμ­φω­να με τα στοι­χεία του Ταμείου:

Γερ­μα­νία  € 38.68 εκα­τομ­μύ­ρια, Ηνω­μέ­να Αρα­βι­κά Εμι­ρά­τα € 18.71, USA € 49.66, Δανία  € 9.49, Σου­η­δία € 6.16, Φιν­λαν­δία € 6.00, Ιαπω­νία 31.25, Αγγλία € 10.22, Κου­βέιτ € 21.77, Γαλ­λία € 20.00, Ιτα­λία € 3.40 και Ολλαν­δία € 6.00 εκατομμύρια.

Έτσι μοι­ρά­ζουν τα εκα­τομ­μύ­ρια των λαών τους και στην αρχή όλα πήγαι­ναν καλά και η Αντι­πο­λί­τευ­ση είχε επιτυχίες. 

Όταν οι στρα­τιω­τι­κές δυνά­μεις της Αντι­πο­λί­τευ­σης στα­μά­τη­σαν την προ­έ­λα­ση μετά την βοή­θεια που πήρε ο Άσαντ από την Ρωσία όλο και περισ­σό­τε­ροι άρχι­σαν να ανα­ρω­τιού­νται που πηγαί­νουν τα χρήματα.

 Επί­ση­μος απο­λο­γι­σμός δεν έγι­νε ποτέ. Παράλ­λη­λα άρχι­σαν να πλη­θαί­νουν οι πλη­ρο­φο­ρί­ες πως σε πολ­λές περι­πτώ­σεις η Αντι­πο­λί­τευ­ση συνερ­γά­ζε­ται με τους υπο­τι­θέ­με­νους εχθρούς, την Αλ Κάι­ντα, τον ΙΣ, Αλ Νούσ­ρα και άλλες Τζι­χα­ντι­στι­κές οργανώσεις.

 Η βεβαιό­τη­τα ότι στην ουσία τα μέλη του Ταμεί­ου χρη­μα­το­δο­τούν την τρο­μο­κρα­τία έχει σοκά­ρει τους λαούς των χωρών του Ταμεί­ου που δέχτη­καν στο έδα­φός τους τρο­μο­κρα­τι­κά χτυπήματα.. 

20191010 194404

Πρώ­τες οι κυβερ­νή­σεις της  Αγγλί­ας και κατό­πιν της Ολλαν­δί­ας στα­μά­τη­σαν την συν­δρο­μή τους μετά από δια­μαρ­τυ­ρί­ες κρί­νο­ντας πως η επέν­δυ­σή τους δεν απο­δί­δει και τα χρή­μα­τα κατα­λή­γουν στους τρο­μο­κρά­τες, αυτούς που υπο­τί­θε­ται πολεμούν. 

Προη­γή­θη­κε πρό­γραμ­μα του BBC τον Δεκέμ­βριο του 2017 που έδει­χνε την στε­νή σχέ­ση της Ελεύ­θε­ρης Συρια­κής Αστυ­νο­μί­ας με την τρο­μο­κρα­τι­κή οργά­νω­ση Jabhat Αλ- Νούσ­ρα καθώς και την συμ­με­το­χή αξιω­μα­τού­χων της σε δικα­στή­ρια της Σαρία όπου μάλι­στα εκτε­λέ­στη­καν 2 γυναί­κες δια λιθοβολισμού. 

Στο ίδιο πρό­γραμ­μα ανα­φέ­ρε­ται και η χρη­μα­το­δό­τη­ση των Τζι­χα­ντι­στών με χρή­μα­τα του Ταμεί­ου. Έτσι η κυβέρ­νη­ση της Αγγλί­ας δια στό­μα­τος του τότε υπουρ­γού Εξω­τε­ρι­κών Μπό­ρις Τζόν­σον, σημε­ρι­νού πρω­θυ­πουρ­γού,  τον Ιού­νιο του 2018 ανα­κοί­νω­σε την δια­κο­πή της βοήθειας. 

Το ίδιο συνέ­βη και στην Ολλαν­δία τον Σεπτέμ­βριο του 2018.

Η έρευ­να της Ολλαν­δι­κής κυβέρ­νη­σης που προη­γή­θη­κε απέ­δει­ξε πως η Ελεύ­θε­ρη Αστυ­νο­μία και τα Λευ­κά Κρά­νη οργα­νώ­σεις της Συρια­κής Αντι­πο­λί­τευ­σης έχουν στε­νές επα­φές με τους τρο­μο­κρά­τες καθώς και ότι για τα χρή­μα­τα που έχει δια­θέ­σει η Ολλαν­δι­κή κυβέρ­νη­ση δεν υπάρ­χουν απο­δεί­ξεις για το πως έχουν χρησιμοποιηθεί. 

Στην συνέ­χεια έρευ­να των ΜΜΕ της Ολλαν­δί­ας απέ­δει­ξε πως η Ολλαν­δία στή­ρι­ξε ένο­πλη τρο­μο­κρα­τι­κή οργά­νω­ση στην πόλη Αλέπο. 

Η συγκε­κρι­μέ­νη  οργά­νω­ση των τρο­μο­κρα­τών κατη­γο­ρεί­ται από την Διε­θνή Αμνη­στία για μαζι­κές εκτε­λέ­σεις και άλλα εγκλήματα. 

Δεν χρεια­ζό­ταν να περι­μέ­νουν τόσα χρό­νια για να πάρουν απο­φά­σεις. Ο Πρό­ε­δρος της Συρια­κής Αντι­πο­λί­τευ­σης που συμ­με­τέ­χει ισό­τι­μα στο Ταμείο Khaled Khoja σε συνέ­ντευ­ξή του στον ΟΗΕ τον Φεβρουά­ριο του 2015 παρα­δέ­χθη­κε δημό­σια την συνερ­γα­σία της Αντι­πο­λί­τευ­σης με την Αλ-Νούσ­ρα που είναι στην ουσία η Αλ-Κάι­ντα με άλλο όνομα. 

Η άσχη­μη τρο­πή για τους χρη­μα­το­δό­τες της κατά­στα­σης στην Συρία ανά­γκα­σε κάποιους από αυτούς να κρα­τή­σουν από­στα­ση του­λά­χι­στον στα λόγια. Οι υπό­λοι­ποι δεν έχουν αντι­δρά­σει παρά τη κατακραυγή. 

Η Τουρ­κία χρη­μα­το­δο­τεί και έχει εκπαι­δεύ­σει τους τρο­μο­κρά­τες απο­φά­σι­σε από μόνη της με τις φανε­ρές  ευλο­γί­ες του ΝΑΤΟ και των Αμε­ρι­κά­νων και την σιω­πή των άλλων ιμπε­ρια­λι­στι­κών δυνά­με­ων να πάρει πάνω της την στρα­τιω­τι­κή επέμβαση. 

Παρα­βιά­ζει το περι­βό­η­το διε­θνές δίκαιο που εφαρ­μό­ζε­ται συνή­θως κατά το δοκούν χωρίς ακό­μη, μέχρι αυτή την στιγ­μή, κανείς από τους ΟΗΕ και την ΕΕ να κατα­δι­κά­σει την Τουρ­κία παίρ­νο­ντας συγκε­κρι­μέ­να μέτρα για την στρα­τιω­τι­κή εισβο­λή σε μια ξένη χώρα.

Μιλούν για αυτο­συ­γκρά­τη­ση και άλλες λεκτι­κές φιλο­λο­γί­ες χωρίς να εννο­ούν να στα­μα­τή­σουν την Τουρ­κία σε ένα πόλε­μο που φέρ­νει θάνα­το, κατα­στρο­φή, δυστυ­χία, προ­σφυ­γιά και απόγνωση. 

Ρίχνουν κρο­κο­δεί­λια δάκρυα για την ενί­σχυ­ση της τρο­μο­κρα­τί­ας με την επέμ­βα­ση της Τουρ­κί­ας και δεν απο­λο­γού­νται οι υπο­κρι­τές συνέ­ται­ροι του Ταμεί­ου, χρη­μα­το­δό­τες του θανά­του, που είναι συνυ­πεύ­θυ­νοι για  την κατα­στρο­φή που συντε­λεί­ται σε βάρος του λαού της Συρί­ας και των Κούρδων. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο