Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής: Καμία συγκάλυψη – Καμία ανοχή στο έγκλημα

Το ΔΣ της Ομο­σπον­δί­ας Γονέ­ων Αττι­κής εκφρά­ζει την οργή και αγα­νά­κτη­ση του για την εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση να αθω­ω­θεί ο Ηλί­ας Μίχος για τα αδι­κή­μα­τα του βια­σμού και της μαστρο­πεί­ας, στην υπό­θε­ση βια­σμού του 12χρονου κοριτσιού.

Καλεί τις Ενώ­σεις Γονέ­ων, τους Συλ­λό­γους της Αττι­κής μαζί με τους μαθη­τές και τους εκπαι­δευ­τι­κούς να πάρουν πολύ­μορ­φες πρω­το­βου­λί­ες μέσα και έξω από τα σχο­λεία, στις πλα­τεί­ες, στις γει­το­νιές, για να μη συγκα­λυ­φθεί το έγκλη­μα σε βάρος του 12χρονου παι­διού στον Κολωνό.

Στην καταγ­γε­λία της αναφέρει:

«Απαι­τού­με την παρα­δειγ­μα­τι­κή τιμω­ρία τόσο του Ηλία Μίχου όσο και των υπό­λοι­πων δρα­στών από την δικαιοσύνη.

Ως γονείς δεν δεχό­μα­στε την φρί­κη δίχως τέλος με θύμα­τα τα παι­διά. Μας προ­κα­λεί απο­τρο­πια­σμό η προ­σπά­θεια, να προ­βλη­θεί ως συναι­νε­τι­κός ο βια­σμός και η μαστρο­πεία σε βάρος ενός μικρού παι­διού, η προ­σπά­θεια να γίνει απο­δε­κτό ότι όλα που­λιού­νται, όλα αγο­ρά­ζο­νται ακό­μα και το ανθρώ­πι­νο σώμα. Δεν είναι επι­λο­γή ο κατα­να­γκα­σμός και η σαπί­λα του συστήματος.!!!

Ως γονείς δεν θα επι­τρέ­ψου­με την συγκά­λυ­ψη και την ανο­χή του εγκλή­μα­τος. Κόντρα στη σαπί­λα και στο βούρ­κο που θέλου­νε να μας βυθί­σουν, αντι­πα­ρα­θέ­του­με τη συλ­λο­γι­κό­τη­τα, την αλλη­λεγ­γύη, τον αγώ­να. Διεκ­δι­κού­με μέτρα που δεν θα αφή­νουν κανέ­να παι­δί απροστάτευτο.

Απαι­τού­με:

–Να τιμω­ρη­θούν παρα­δειγ­μα­τι­κά όλοι οι ένο­χοι στην υπό­θε­ση του 12χρονου κοριτσιού.

–Να στε­λε­χω­θούν όλα τα σχο­λεία με ψυχο­λό­γους, κοι­νω­νι­κούς λει­τουρ­γούς και νοσηλευτές.

–Να ενι­σχυ­θούν με προ­σω­πι­κό οι δημό­σιες δομές παι­δι­κής προ­στα­σί­ας και οι κοι­νω­νι­κές υπη­ρε­σί­ες για την πρό­λη­ψη των φαι­νο­μέ­νων της βίας κατά των παι­διών και των γυναικών.

–Μέτρα στή­ρι­ξης, οικο­νο­μι­κά, κοι­νω­νι­κά. των οικο­νο­μι­κά ευά­λω­των οικογενειών.

–Δωρε­άν προ­γράμ­μα­τα αθλη­τι­κής και πολι­τι­στι­κής δρά­σης στα σχο­λεία για να μην απο­κλεί­ε­ται κανέ­να παιδί.

Καλού­με τις Ενώ­σεις Γονέ­ων, τους Συλ­λό­γους της Αττι­κής μαζί με τους μαθη­τές & εκπαι­δευ­τι­κούς να πάρουν πολύ­μορ­φες πρω­το­βου­λί­ες μέσα & έξω από τα σχο­λεία, στις πλα­τεί­ες, στις γει­το­νιές, για να μη συγκα­λυ­φθεί το έγκλη­μα σε βάρος του 12χρονου παι­διού στον Κολωνό».

 

Ο δαί­μων του τυπο­γρα­φεί­ου, του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο