Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπόθεση Κολωνού: Ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων που εκπροσωπούν το 12χρονο παιδί

Στις 19 Μαρ­τί­ου θα συνε­χι­στεί η δίκη ενώ­πιον του ΜΟΔ για τη φρί­κη του Κολω­νού, οπό­τε και ανα­μέ­νε­ται να συνε­χι­στούν οι αγο­ρεύ­σεις συνηγόρων.

Κατά την σημε­ρι­νή δια­δι­κα­σία, που γίνε­ται κεκλει­σμέ­νων των θυρών για την προ­στα­σία του παι­διού-θύμα­τος σεξουα­λι­κής κακο­ποί­η­σης και εκμε­τάλ­λευ­σης, ολο­κλη­ρώ­θη­καν οι αγο­ρεύ­σεις των τριών συνη­γό­ρων που στη­ρί­ζουν την ανήλικη.

Οι συνή­γο­ροι που εκπρο­σω­πούν το θύμα τής δυσώ­δους υπό­θε­σης, όπως έχουν δηλώ­σει, σήμε­ρα ανέ­πτυ­ξαν τις θέσεις της πλευ­ράς τής Υπο­στή­ρι­ξης της Κατη­γο­ρί­ας ένα­ντι των δεδο­μέ­νων της υπό­θε­σης αλλά κυρί­ως επί όσων ζήτη­σε η Εισαγ­γε­λέ­ας με την πρό­τα­ση της η οποία ουσια­στι­κά “έβγα­λε” από το κάδρο των πρω­τα­γω­νι­στών της εκπόρ­νευ­σης του παι­διού τον Ηλία Μίχο για τον οποίο ζήτη­σε παράλ­λη­λα απαλ­λα­γή λόγω αμφι­βο­λιών για βια­σμό της 12χρονης.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες σήμε­ρα αγό­ρευ­σε πρώ­τος από την πλευ­ρά τής υπε­ρά­σπι­σης, ο συνή­γο­ρος αλλο­δα­πού κατη­γο­ρού­με­νου για τον οποίο η εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση ζήτη­σε απαλ­λα­γή για την κατη­γο­ρία της γενε­τή­σιας πρά­ξης με ανή­λι­κο ένα­ντι αμοιβής.

Η δια­δι­κα­σία στην επό­με­νη δικά­σι­μο θα συνε­χι­στεί με τις αγο­ρεύ­σεις συνη­γό­ρων των υπο­λοί­πων 25 κατηγορουμένων.

Όπως εκτι­μά­ται από παρά­γο­ντες της δίκης, το δικα­στή­ριο προ­γραμ­μα­τί­ζει να ολο­κλη­ρω­θούν οι αγο­ρεύ­σεις ως το τέλος Μαρ­τί­ου ώστε η από­φα­ση να εκδο­θεί αμέ­σως μετά και πάντως πριν συμπλη­ρω­θούν τα 18μηνα προ­φυ­λά­κι­σης κατη­γο­ρου­μέ­νων που ξεκι­νούν μέσα στο πρώ­το δεκα­ή­με­ρο του Απρι­λί­ου. Μετα­ξύ αυτών και του 55χρονου και ενός ακό­μη κατη­γο­ρού­με­νου, για τους οποί­ους το ανώ­τα­το όριο των τριών εξα­μή­νων συμπλη­ρώ­νε­ται στις 7 Απρι­λί­ου καθώς ήταν οι δύο πρώ­τοι που οδη­γή­θη­καν ενώ­πιον της Δικαιοσύνης.

Την ίδια στιγ­μή, έξω από το Εφε­τείο, πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε μαζι­κή παρά­στα­ση δια­μαρ­τυ­ρί­ας από την Ομο­σπον­δία Γυναι­κών Ελλά­δας (ΟΓΕ), το Σωμα­τείο Μισθω­τών Δικη­γό­ρων και Φοι­τη­τι­κούς Συλ­λό­γους ενά­ντια στην επαί­σχυ­ντη και εξορ­γι­στι­κή εισαγ­γε­λι­κή πρό­τα­ση που έχει προ­κα­λεί σωρεία αντι­δρά­σε­ων, καθώς ουσια­στι­κά προ­σπα­θεί να υπε­ρα­σπι­στεί, ξεπλέ­νο­ντάς τους, βια­στές και μαστρο­πούς και ταυ­τό­χρο­να ισχυ­ρί­ζε­ται ότι ένα ανή­λι­κο 12χρονο κορί­τσι εκδί­δε­ται με δική του «επι­λο­γή».

Με τα συν­θή­μα­τα «Φρί­κη δίχως τέλος με θύμα­τα παι­διά, η σήψη του συστή­μα­τος τέρα­τα γεν­νά» και «Φτώ­χεια, εκμε­τάλ­λευ­ση, βία, μαστρο­πεία, αρρω­στη­μέ­νο σύστη­μα μες στην παρακ­μή», απαί­τη­σαν να τιμω­ρη­θούν κατη­γο­ρη­μα­τι­κά οι κατη­γο­ρού­με­νοι και διεκ­δί­κη­σαν την προ­στα­σία των παι­διών από τη βία, την κακο­ποί­η­ση και την εκμε­τάλ­λευ­ση και να υπάρ­χουν και να λει­τουρ­γούν δημό­σιες και δωρε­άν δομές για τις ανά­γκες τους.

 

Ο δαί­μων του τυπο­γρα­φεί­ου, του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο