Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Κυβέρνηση ΝΔ: «Ξεπαγώνει» και επεκτείνει τον αντιδραστικό νόμο κατά των διαδηλώσεων

Πιστή στο δόγ­μα της κατα­στο­λής και προ­φα­νώς θορυ­βη­μέ­νη από τις μεγά­λες δια­δη­λώ­σεις του τελευ­ταί­ου δια­στή­μα­τος, όπως οι αγώ­νες των φοι­τη­τών, των αγρο­τών, αλλά και η μεγά­λη απερ­γία του Φλε­βά­ρη, η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, σύμ­φω­να με δημο­σιεύ­μα­τα, εξε­τά­ζει το «ξεπά­γω­μα» του αντι­δρα­στι­κού νόμου κατά των διαδηλώσεων.

Συγκε­κρι­μέ­να, σύμ­φω­να με την «Καθη­με­ρι­νή» το επό­με­νο διά­στη­μα ο αριθ­μός των αστυ­νο­μι­κών της ομά­δας «ΟΔΟΣ» ανα­μέ­νε­ται να διπλα­σια­στεί και να φτά­σει τους 80. Στό­χος της κυβέρ­νη­σης μάλι­στα είναι να δημιουρ­γη­θεί αντί­στοι­χη δύνα­μη και στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Κάτι αντί­στοι­χο πρό­κει­ται να γίνει και με τους αστυ­νο­μι­κούς δια­με­σο­λα­βη­τές. Δηλα­δή τους ένστο­λους εκπρο­σώ­πους της ΕΛ.ΑΣ., που σύμ­φω­να με τον αντι­δρα­στι­κό νόμο Χρυ­σο­χο­ΐ­δη για τις δια­δη­λώ­σεις που ψηφί­στη­κε το 2020 έχουν την ευθύ­νη της δια­πραγ­μά­τευ­σης και συνεν­νό­η­σης με τους εκπρο­σώ­πους των διαδηλωτών.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι ανά­με­σα σε όσα όρι­ζε ο νόμος ήταν ότι οι δια­δη­λώ­σεις θα πρέ­πει να κοι­νο­ποιού­νται στην αστυ­νο­μία. Χώρι­ζε τις συνα­θροί­σεις σε μικρές (μικρό­τε­ρες των 200 δια­δη­λω­τών), μεσαί­ες (από 200 έως 1.000 δια­δη­λω­τές) και μεγά­λες (άνω των 1.000 δια­δη­λω­τών). Έδι­νε τη δυνα­τό­τη­τα στην αστυ­νο­μία να λαμ­βά­νει «περιο­ρι­στι­κά μέτρα», να περιο­ρί­ζει π.χ. την κίνη­ση των δια­δη­λω­τών σε μια λωρί­δα του δρό­μου, με την πρό­φα­ση να μη δια­κό­πτε­ται η κυκλοφορία.

Απο­δεί­χθη­κε όμως περί­τρα­να ότι η οργά­νω­ση και η απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα των εργα­ζο­μέ­νων, των φοι­τη­τών, του μαζι­κού κινή­μα­τος, έχει τη δύνα­μη να πετά­ει στα σκου­πί­δια τους κατα­σταλ­τι­κούς και απα­ρά­δε­κτους νόμους των κυβερ­νή­σε­ων και να επι­βά­λει το δίκιο στο δρό­μο. Αυτή η μοί­ρα περι­μέ­νει και τις όποιες… «διορ­θω­τι­κές» κινή­σεις της κυβέρ­νη­σης που κάνει όλο και πιο φανε­ρό πόσο στρι­μωγ­μέ­νη είναι.

 

Πηγή: 902.gr

 

Ο δαί­μων του τυπο­γρα­φεί­ου, του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο