Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ: Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στις νέες επικίνδυνες αποφάσεις του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία

Η Ομο­σπον­δία Γυναι­κών Ελλά­δας (ΟΓΕ) απευ­θύ­νει αγω­νι­στι­κό κάλε­σμα στις γυναί­κες του λαού, τις εργα­ζό­με­νες, τις άνερ­γες, τις νέες μητέ­ρες, τις φοι­τή­τριες, τις συντα­ξιού­χους και τις μετα­νά­στριες να ξεση­κω­θού­με και απο­φα­σι­στι­κά να παλέ­ψου­με ενά­ντια στους μακε­λά­ρη­δες των λαών, το ΝΑΤΟ και τους συμ­μά­χους του, με αφορ­μή τη Σύνο­δο Κορυ­φής του ΝΑΤΟ στη Λιθουανία. 

Συγκε­κρι­μέ­να, η ΟΓΕ στην ανα­κοί­νω­σή της, αναφέρει:

“Στη Σύνο­δο Κορυ­φής στο Βίλ­νιους της Λιθουα­νί­ας στις 11 και 12 Ιου­λί­ου, οι ηγέ­τες των κρα­τών — μελών του ΝΑΤΟ θα συμ­φω­νή­σουν για την άμε­ση εφαρ­μο­γή απο­φά­σε­ων με κατα­στρο­φι­κές συνέ­πειες ενά­ντια στους λαούς και με στό­χο να μοι­ρα­στούν αμύ­θη­τα κέρ­δη οι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι και να κερ­δί­σουν στον αντα­γω­νι­σμό από τη μοι­ρα­σιά πρώ­των υλών, πηγών Ενέρ­γειας, μερι­δί­ου αγο­ρών, αλλά και τον έλεγ­χο του δρό­μου των εμπορευμάτων.

Οι γυναί­κες του ριζο­σπα­στι­κού γυναι­κεί­ου κινή­μα­τος, της ΟΓΕ δεν υπο­τασ­σό­μα­στε στα βρώ­μι­κα ΝΑΤΟι­κά σχέ­δια που θα ενι­σχύ­σει η Σύνο­δος στο Βίλ­νιους απλώ­νο­ντας τη δολο­φο­νι­κή της δρά­ση τόσο στην Ευρώ­πη όσο και σε ολό­κλη­ρο τον κόσμο.

Δεν δεχόμαστε τους σχεδιασμούς τους:

Να αυξή­σουν τη στρα­τιω­τι­κή βοή­θεια στην Ουκρα­νία, στην αντι­δρα­στι­κή κυβέρ­νη­ση Ζελέν­σκι, δημιουρ­γώ­ντας Συμ­βού­λιο «ΝΑΤΟ-ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ» προ­κει­μέ­νου να παρέ­χουν άμε­σα και ανε­μπό­δι­στα νέα ΝΑΤΟι­κά όπλα που τα πλη­ρώ­νουν οι λαοί με το αίμα τους στε­νά­ζο­ντας από τη φτώχεια.

Να αυξή­σουν τις ετοι­μο­πό­λε­μες ΝΑΤΟι­κές δυνά­μεις στις 300.000 ενι­σχύ­ο­ντας τις περιο­χές που γει­το­νεύ­ουν με Ουκρα­νία και Ρωσία, αλλά και στα Βαλ­κά­νια. Δηλα­δή να πολε­μή­σουν τα παι­διά του λαού μας, τα παι­διά μας έξω από τα σύνο­ρα της χώρας για τα ΝΑΤΟι­κά συμφέροντα.

Να περα­τω­θεί η ΝΑΤΟι­κή διεύ­ρυν­ση με την προ­σθή­κη της Φιν­λαν­δί­ας και της Σου­η­δί­ας, έτσι ώστε να ελέγ­χουν και την Αρκτι­κή με προσ­δό­κι­μα νέα κέρ­δη για τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους. Ταυ­τό­χρο­να να απο­φα­σι­στεί η επι­τά­χυν­ση της ΝΑΤΟϊ­κής έντα­ξης της Ουκρανίας.

Να χρυ­σο­πλη­ρώ­νου­με τις ΝΑΤΟι­κές στρα­τιω­τι­κές δαπά­νες των κρα­τών – μελών με ελά­χι­στο όριο στο 2% του ΑΕΠ, δηλα­δή με δυσβά­στα­χτα βάρη δισε­κα­τομ­μυ­ρί­ων ευρώ στις πλά­τες μας ρου­φώ­ντας μας το αίμα για τα κέρ­δη των ΝΑΤΟι­κών μονο­πω­λί­ων. Υπο­λο­γί­ζε­ται ότι φέτος η Ελλά­δα θα δαπα­νή­σει 6,7 δις ευρώ για στρα­τιω­τι­κές δαπά­νες στην υπη­ρε­σία του ΝΑΤΟ, ίσες με το 3,01% του ΑΕΠ.

Να ενδυ­να­μω­θεί η συνερ­γα­σία του ΝΑΤΟ με χώρες όπως η Ιαπω­νία, η Αυστρα­λία, η Νέα Ζηλαν­δία, η Νότια Κορέα με το βλέμ­μα στραμ­μέ­νο σε ανα­μέ­τρη­ση με την Κίνα που την έχει χαρα­κτη­ρί­σει ως «απει­λή».

Να συμ­φω­νή­σουν τα κρά­τη – μέλη του ΝΑΤΟ για χρή­ση πυρη­νι­κών όπλων στις ιμπε­ρια­λι­στι­κές συγκρούσεις.

Να προ­χω­ρή­σουν σε νέους συμ­βι­βα­σμούς στο Αιγαίο ενά­ντια στα κυριαρ­χι­κά μας δικαιώ­μα­τα προς όφε­λος των εκμε­ταλ­λευ­τών του μόχθου μας.

Ξεση­κω­νό­μα­στε ενά­ντια στην εμπλο­κή της χώρας μας στα Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κά σχέ­δια και καταγ­γέλ­λου­με όλες τις ελλη­νι­κές κυβερ­νή­σεις που εδώ και χρό­νια έχουν μετα­τρέ­ψει ολό­κλη­ρη τη χώρα μας σε ΝΑΤΟι­κή Βάση, σε απέ­ρα­ντο ορμη­τή­ριο πολέ­μου του ΝΑΤΟ και ταυ­τό­χρο­να το λαό μας σε στό­χο αντι­ποί­νων. Δεν ανε­χό­μα­στε να χρυ­σο­πλη­ρώ­νου­με τους ΝΑΤΟι­κούς εξο­πλι­σμούς από τις δικές μας τσέ­πες και την ίδια στιγ­μή να στε­νά­ζουν οι οικο­γέ­νειές μας από το βάρος της ενέρ­γειας και της ακρίβειας.

Τώρα δυνα­μώ­νου­με απο­φα­σι­στι­κά τον αγώ­να μας ενά­ντια στο ΝΑΤΟ και στις απο­φά­σεις της ΝΑΤΟι­κής Συνό­δου στη Λιθουα­νία και απαι­τού­με:

Την απε­μπλο­κή της Ελλά­δας από τον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο στην Ουκρανία.

Να κλεί­σουν τώρα όλες οι Αμε­ρι­κα­νο­να­τοϊ­κές βάσεις της χώρας μας

Να στα­μα­τή­σει η απο­στο­λή ελλη­νι­κών στρα­τιω­τι­κών δυνά­με­ων και εξο­πλι­σμών εκτός των συνό­ρων. Κανέ­νας φαντά­ρος, υπα­ξιω­μα­τι­κός, αξιω­μα­τι­κός και πολε­μι­κό υλι­κό σε απο­στο­λές εκτός συνόρων.

Ξεσηκωμός — Καμια υποταγή
Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί!

Το ΚΚΕ για την Σύνο­δο του ΝΑΤΟ στο Βίλ­νιους: Θα ρίξει νέο “λάδι στη φωτιά” των ιμπε­ρια­λι­στι­κών πολέ­μων και ανταγωνισμών

Ατέχνως Καλές Διακοπές

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο