Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οπαδική βία: Βαρύτατες κατηγορίες για δράση εγκληματικής οργάνωσης με αρχηγό 27χρονη

Βαρύ­τα­το κατη­γο­ρη­τή­ριο για οπα­δι­κή βία με έκδο­ση έξι ενταλ­μά­των σύλ­λη­ψης προ­σώ­πων που φέρο­νται να δρού­σαν σε Αθή­να και Πει­ραιά στο πλαί­σιο εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης σχη­μά­τι­σαν οι δικα­στι­κές Αρχές μετά την έρευ­να που διε­νερ­γή­θη­κε, υπό την επο­πτεία του αθλη­τι­κού εισαγ­γε­λέα Κώστα Σπυ­ρό­που­λου, σε εκτέ­λε­ση της παραγ­γε­λί­ας που είχε δοθεί από τον εισαγ­γε­λέα του Αρεί­ου Πάγου Βασί­λειο Πλιώ­τα και τον αρμό­διο αντει­σαγ­γε­λέα του Ανω­τά­του Δικα­στη­ρί­ου Ζαχα­ρία Κοκκινάκη.

Η δικο­γρα­φία που σχη­μα­τί­στη­κε περι­λαμ­βά­νει συνο­λι­κά 18 αδι­κή­μα­τα, πέντε εκ των οποί­ων κακουρ­γή­μα­τα, όπως συγκρό­τη­ση, έντα­ξη και διεύ­θυν­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης, ληστεί­ες, εκρή­ξεις, κατο­χή εκρη­κτι­κών, βαριές σκο­πού­με­νες σωμα­τι­κές βλά­βες, επι­κίν­δυ­νες σωμα­τι­κές βλά­βες, παρά­βα­ση του νόμου περί όπλων, φθο­ρά ξένης ιδιο­κτη­σί­ας και εμπρη­σμούς και αφο­ρά μέλη του Παναθηναϊκού.

Αρχη­γός της εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης φέρε­ται να είναι μία 27χρονη γυναί­κα, η οποία στο παρελ­θόν έχει κατη­γο­ρη­θεί για παρα­βά­σεις της αθλη­τι­κής νομοθεσίας.

Η εν λόγω οργά­νω­ση φέρε­ται να είχε συστα­θεί και να δρού­σε από τον Απρί­λιο του 2019 μέχρι τον Σεπτέμ­βριο του 2021 στην Αθή­να και τον Πει­ραιά με μέλη της οπα­δούς του Παναθηναϊκού.

Από τα στοι­χεία της έρευ­νας του κ. Σπυ­ρό­που­λου, στην οργά­νω­ση απο­δί­δο­νται περί­που 15 επι­θέ­σεις σε συν­δέ­σμους του Ολυ­μπια­κού, σε κατα­στή­μα­τα και οχή­μα­τα. Μάλι­στα, σε πολ­λές περι­πτώ­σεις θύμα­τα των επι­θέ­σε­ων φέρο­νται να έχουν ανα­γνω­ρί­σει τους δρά­στες, ενώ σε άλλες έχουν δώσει περι­γρα­φές καθώς οι δρά­στες φορού­σαν κακού­λες με καλυμ­μέ­να τα χαρα­κτη­ρι­στι­κά του προ­σώ­που τους.

Στο πλαί­σιο της έρευ­νας έγι­νε άρση του τηλε­φω­νι­κού απορ­ρή­του, από την οποία προ­κύ­πτει η συνεν­νό­η­ση των κατη­γο­ρου­μέ­νων για τα χτυ­πή­μα­τα που ακο­λου­θού­σαν. Φαί­νε­ται, επί­σης, ο κεντρι­κός, κυριαρ­χι­κός ρόλος που απο­δί­δε­ται στην 27χρονη.

Σύμ­φω­να με τη δικο­γρα­φία, οι δρά­στες δρού­σαν σε ομά­δες των 15 έως 40 ατό­μων και πετού­σαν βόμ­βες μολό­τοφ ενώ είχαν μαζί τους μαχαί­ρια, ρόπα­λα και σιδε­ρέ­νιους ράβδους σε κάθε επί­θε­σή τους.

Η δικο­γρα­φία, μετά την άσκη­ση ποι­νι­κής δίω­ξης από τον εισαγ­γε­λέα, δια­βι­βά­στη­κε στον 2ο τακτι­κό ανα­κρι­τή, ο οποί­ος με τη σύμ­φω­νη γνώ­μη του εισαγ­γε­λέα εξέ­δω­σε έξι εντάλ­μα­τα σύλληψης.

Μέχρι αυτήν την ώρα έχουν συλ­λη­φθεί τέσ­σε­ρα άτο­μα ενώ δια­φεύ­γουν της σύλ­λη­ψης άλλα δύο. Οι κατη­γο­ρού­με­νοι θα απο­λο­γη­θούν για τις πρά­ξεις που τους απο­δί­δο­νται στον ανα­κρι­τή, ο οποί­ος μαζί με τον αρμό­διο εισαγ­γε­λέα θα απο­φαν­θεί για τη περαι­τέ­ρω ποι­νι­κή μετα­χεί­ρι­σή τους.

Η έρευ­να της Εισαγ­γε­λί­ας συνε­χί­ζε­ται με αντι­κεί­με­νο επι­θέ­σεις οπα­δών και άλλων ομά­δων εκτός από αυτών του Πανα­θη­ναϊ­κού που αφο­ρά η πρώ­τη δικογραφία.

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο