Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Οργή Συρίας για τη φυγάδευση των μελών της ύποπτης ΜΚΟ «Λευκά Κράνη»

Η συρια­κή κυβέρ­νη­ση κατα­δί­κα­σε σήμε­ρα τη φυγά­δευ­ση εκα­το­ντά­δων μελών της οργά­νω­σης «Λευ­κά Κρά­νη» στην Ιορ­δα­νία με τη βοή­θεια του Ισρα­ήλ, χαρα­κτη­ρί­ζο­ντάς την «εγκλη­μα­τι­κή επιχείρηση».

«Δεν αρκούν οι λέξεις για να εκφρα­στεί η οργή όλων των Σύρων μπρο­στά σε αυτές τις επο­νεί­δι­στες συνω­μο­σί­ες και αυτήν τη χωρίς όριο στή­ρι­ξη που παρέ­χουν οι δυτι­κές χώρες, το Ισρα­ήλ και η Ιορ­δα­νία στην οργά­νω­ση των “Λευ­κών Κρα­νών”», επε­σή­μα­νε πηγή του συρια­κού υπουρ­γεί­ου Εξω­τε­ρι­κών, την οποία επι­κα­λεί­ται το πρα­κτο­ρείο «SANA». Η Δαμα­σκός έχει κατη­γο­ρή­σει τα «Λευ­κά Κρά­νη» ότι είναι πρά­κτο­ρες ξένων δυνά­με­ων και ότι συνερ­γά­ζο­νται με τους Σύρους αντι­κα­θε­στω­τι­κούς για την ανα­τρο­πή του Σύρου προ­έ­δρου Μπα­σάρ αλ Άσαντ.

Τα μέλη της οργά­νω­σης θα παρα­μεί­νουν στην Ιορ­δα­νία για διά­στη­μα έως τρεις μήνες προ­τού μετα­φερ­θούν σε τρί­τες χώρες. Η Βρε­τα­νία, η Γερ­μα­νία και ο Κανα­δάς έχουν ήδη εκδη­λώ­σει ενδια­φέ­ρον να τους υπο­δε­χθούν, σύμ­φω­να με τις ιορ­δα­νι­κές αρχές. Η Γαλ­λία δεσμεύ­τη­κε και αυτή στην υπο­δο­χή μελών της οργά­νω­σης, όπως ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα το γαλ­λι­κό υπουρ­γείο Εξωτερικών.

Εσπευ­σμέ­να φυγά­δευ­σε η CIA από τη Συρία 800 μέλη της δια­βό­η­της ΜΚΟ «Λευ­κά Κράνη»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο