Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ουκρανή βουλευτής «καρφώνει» την ελληνική κυβέρνηση για το ρωσικό πετρέλαιο

Με μια αιχ­μη­ρή ανάρ­τη­ση στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης, η Ουκρα­νή βου­λευ­τής Λέσια Βασι­λέν­κο σχο­λιά­ζει την αντί­θε­ση της ελλη­νι­κής κυβέρ­νη­σης στην απα­γό­ρευ­ση μετα­φο­ράς ρωσι­κού πετρελαίου.

Σε ανάρ­τη­σή της στο Twitter η βου­λευ­τής του κόμ­μα­τος «Holos» ανα­φέ­ρει ότι ενώ η ελλη­νι­κή κοι­νό­τη­τας στη Μαριού­πο­λη υπο­φέ­ρει από τις ρωσι­κές βόμ­βες, η Ελλά­δα κάνει business ως συνή­θως με τη Ρωσία και απο­δυ­να­μώ­νει το 6ο πακέ­το κυρώ­σε­ων από την ΕΕ.

«Ενώ η ελλη­νι­κή κοι­νό­τη­τα υπο­φέ­ρει στη Μαριού­πο­λη από τις ρωσι­κές βόμ­βες, η Ελλά­δα συνε­χί­ζει να κάνει business ως συνή­θως με τη Ρωσία. Η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση δια­μαρ­τύ­ρε­ται για την απα­γό­ρευ­ση μετα­φο­ράς ρωσι­κού πετρε­λαί­ου, απο­δυ­να­μώ­νο­ντας σαφώς το 6ο πακέ­το κυρώ­σε­ων της ΕΕ. Αλή­θεια, Ελλάδα;».

Σημειώ­νε­ται ότι στην ΕΕ συνε­χί­ζο­νται τα ενδο­κα­πι­τα­λι­στι­κά παζά­ρια γύρω από τη δια­μόρ­φω­ση του 6ου πακέ­του κυρώ­σε­ων κατά της Ρωσί­ας, ειδι­κά σε ό,τι αφο­ρά την επι­βο­λή στα­δια­κού εμπάρ­γκο στο ρωσι­κό πετρέλαιο.

Κι ενώ μια σει­ρά από χώρες της ΕΕ στην Ανα­το­λι­κή Ευρώ­πη παζα­ρεύ­ουν εξαι­ρέ­σεις (και τη χρο­νι­κή διάρ­κειά τους) από το εν λόγω εμπάρ­γκο, το ελλη­νι­κό εφο­πλι­στι­κό κεφά­λαιο φαί­νε­ται να επι­βε­βαιώ­νει για άλλη μια φορά το εκτό­πι­σμά του στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς ανταγωνισμούς.

Το πρα­κτο­ρείο «Bloomberg», επι­κα­λού­με­νο καλά πλη­ρο­φο­ρη­μέ­νες πηγές στην ΕΕ, ανέ­φε­ρε πως οι Βρυ­ξέλ­λες θα απο­σύ­ρουν την πρό­τα­σή τους για απα­γό­ρευ­ση μετα­φο­ράς ρωσι­κού πετρε­λαί­ου προς τρί­τες χώρες με δεξα­με­νό­πλοια ναυ­τι­λια­κών εται­ρειών της ΕΕ. Με βάση τα συμ­φέ­ρο­ντα των εφο­πλι­στών, ενστά­σεις στην εν λόγω πρό­τα­ση είχαν θέσει Ελλά­δα, Κύπρος και Μάλτα.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο