Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ουκρανία: Εκστρατεία εκφοβισμού των κομμουνιστών από το φιλοναζιστικό καθεστώς

Το ΚΚ Ουκρα­νί­ας κατήγ­γει­λε κλι­μά­κω­ση της κατα­στο­λής του φιλο­να­ζι­στι­κού καθε­στώ­τος του Κιέ­βου, ενό­ψει της επε­τεί­ου των 100 χρό­νων από τη Μεγά­λη Οκτω­βρια­νή Σοσια­λι­στι­κή Επανάσταση.

Το ΚΚ Ουκρα­νί­ας, που βρί­σκε­ται υπό δικα­στι­κή δίω­ξη με στό­χο να απα­γο­ρευ­τεί η λει­τουρ­γία του, κατήγ­γει­λε ότι η αστυ­νο­μία του καθε­στώ­τος εισέ­βα­λε παρά­νο­μα σε δια­μέ­ρι­σμα γραμ­μα­τέα του κόμ­μα­τος, υπό την πρό­φα­ση των «υπο­ψιών ότι το ΚΚ επι­χει­ρεί να ανα­τρέ­ψει τον Πέτρο Πορο­σέν­κο», πρό­ε­δρο του φιλο­να­ζι­στι­κού πρα­ξι­κο­πη­μα­τι­κού καθεστώτος.

Το ΚΚ Ουκρα­νί­ας, τονί­ζο­ντας ότι δεν βρέ­θη­κε ίχνος οπλι­σμού ή παρά­νο­μων υλι­κών, κατήγ­γει­λε εκστρα­τεία εκφο­βι­σμού των κομ­μου­νι­στών, αφού ενι­σχύ­ο­νται οι αντι­κυ­βερ­νη­τι­κές δια­δη­λώ­σεις και κανέ­να από τα συστη­μι­κά ολι­γαρ­χι­κά κόμ­μα­τα δεν μπο­ρεί να αλλά­ξει την κατά­στα­ση. Το ΚΚ καταγ­γέλ­λει ότι ο εκφο­βι­σμός εντεί­νε­ται, αφού ο λαός ολο­έ­να και περισ­σό­τε­ρο ανα­πο­λεί τα επι­τεύγ­μα­τα και τις κατα­κτή­σεις της σοβιε­τι­κής Ουκρα­νί­ας, ενό­ψει της επε­τεί­ου των 100 χρό­νων της Οκτω­βρια­νής Επανάστασης.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο