Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο αντικομουνιστής νέος πρόεδρος της Βουλής, πρόσφατα δικαίωσε την εκτέλεση Μπελογιάννη — Να τον χαίρονται στη ΝΔ

Ο γνω­στός και μη εξαι­ρε­τέ­ος Κώστας Τασού­λας, βου­λευ­τής Ιωαν­νί­νων) δεν έχει κρύ­ψει ποτέ το αντι­κομ­μου­νι­στι­κό του μένος, απο­λο­γη­τής και υπε­ρα­σπι­στής του μετεμ­φυ­λια­κού κρά­τους. Ποτέ δεν έκρυ­ψε τις από­ψεις του και ποτέ δε ντρά­πη­κε για τις πρά­ξεις τους (παρου­σία σε τελε­τές μίσους), αντιθέτως…

Εκπρό­σω­πος της παλαιο­κομ­μα­τι­κής σχο­λής, καθώς συνη­θί­ζει και ο ίδιος να αυτο­πα­ρου­σιά­ζε­ται, έχει ευαί­σθη­τα αντα­να­κλα­στι­κά σε ότι συν­δέ­ε­ται με τον κουμ­μου­νι­σμό και τη νεό­τε­ρη ιστο­ρία της χώρας.

Ήταν μόλις το 2017 που δικαιο­λό­γη­σε και επι­κύ­ρω­σε τη θανα­τι­κή κατα­δί­κη και εκτέ­λε­ση του Νίκου Μπε­λο­γιάν­νη από τους Αμε­ρι­κά­νους και το μετεμ­φυ­λια­κό κράτος.

Ο γαλά­ζιος βου­λευ­τής και αυρια­νός πρό­ε­δρος της Βου­λής των Ελλή­νων κατό­πιν πρό­τα­σης του κ. Μητσο­τά­κη, «ξέσπα­σε» στη Βου­λή με αφορ­μή τα εγκαί­νια της Μόνι­μης Έκθε­σης «Ν. Μπε­λο­γιάν­νης» στην Αμα­λιά­δα υπό την αιγί­δα της Βου­λής, παρου­σία του πρω­θυ­πουρ­γού Αλ. Τσί­πρα, του γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κου­τσού­μπα κ.ά.:

«Ακού­στη­κε ότι ο Μπε­λο­γιάν­νης αγω­νί­στη­κε για τη Δημο­κρα­τία. Δια­φω­νώ». Και συμπλή­ρω­σε: «Ο θάνα­τός του ήταν σκλη­ρό­τα­τος. Αλλά δεν μπο­ρεί εν ονό­μα­τι ενός πολύ σκλη­ρού θανά­του που μπο­ρεί κανείς να κρί­νει, να θεω­ρη­θεί ότι η επι­δί­ω­ξη επι­βο­λής κομ­μου­νι­στι­κής δημο­κρα­τί­ας συνι­στά πρά­ξη δημο­κρα­τί­ας». «Αν είχε επι­κρα­τή­σει η άλλη παρά­τα­ξη στη χώρα μας δεν θα επι­τρε­πό­ταν όχι απλώς να πω αυτά αλλά ούτε να τα σκε­φτώ αυτά», είπε.

Όπως έλε­γε άλλω­στε ο ίδιος σε συνο­μι­λία του με δημο­σιο­γρά­φους, και κατα­γρά­φει ο Τύπος εκεί­νω­ντων ημε­ρών, «ο Μπε­λο­γιάν­νης κατα­δι­κά­στη­κε για­τί ήταν κατά­σκο­πος», υιο­θε­τώ­ντας πλή­ρως κατα­σκευα­σμέ­νο από τις αμε­ρι­κά­νι­κες μυστι­κές υπη­ρε­σί­ες  σκε­πτι­κό βάσει του οποίο οδη­γή­θη­κε στο εκτε­λε­στι­κό από­σπα­σμα στις 30 Μαρ­τί­ου 1952.

Να τον χαί­ρο­νται στη ΝΔ, ας τον καμα­ρώ­νει ο νέος πρω­θυ­πουρ­γός που τ ο τελευ­ταίο διά­στη­μα ξιφουλ­κού­σε κατά της Χρυ­σής Αυγής.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο