Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Γ. Βαρουφάκης ενοχλείται από τις αποκαλύψεις του «Ριζοσπάστη» γιατί καταρρέει το αντιμνημονιακό του προφίλ

Απά­ντη­ση στον Γιά­νη Βαρου­φά­κη και τους ισχυ­ρι­σμούς του απέ­να­ντι σε δημο­σιεύ­μα­τα του «Ριζο­σπά­στη» (Δεί­τε ΕΔΩ και ΕΔΩ) που απο­κα­λύ­πτουν ότι στις 10 Ιού­λη 2015, με επι­στο­λι­κή του ψήφο είχε πει «ναι» στο νέο μνη­μό­νιο το οποίο η κυβέρ­νη­ση είχε κατα­θέ­σει με μορ­φή σχε­δί­ου νόμου και με τίτλο: «Για τη δια­πραγ­μά­τευ­ση και σύνα­ψη δανεια­κής σύμ­βα­σης με τον Ευρω­παϊ­κό Μηχα­νι­σμό Στα­θε­ρό­τη­τας (ESM)», έδω­σε στην εκπο­μπή «Παι­χνί­δια εξου­σί­ας», του Βασί­λη Σκου­ρή στο ραδιό­φω­νο «news 247, εκ μέρους της Συντα­κτι­κής Επι­τρο­πής του «Ρ» ο Κώστας Πασακυριάκος.

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι ο Γ. Βαρου­φά­κης, μιλώ­ντας στο ραδιο­σταθ­μό «news 247», την περα­σμέ­νη Παρα­σκευή, ισχυ­ρί­στη­κε ότι η παρα­πά­νω απο­κά­λυ­ψη είναι μια «μεγά­λη απά­τη εκ μέρους του ΚΚΕ», λέγο­ντας ότι «δεν είπα ότι θα ψηφί­σω κανέ­να μνη­μό­νιο», αλλά «εξου­σιο­δό­τη­σα τον κύριο Τσα­κα­λώ­το να πάει να διαπραγματευτεί».

Ο Κ. Πασα­κυ­ριά­κος υπεν­θύ­μι­σε ότι όποιος ψήφι­ζε τότε «ναι» στη δια­πραγ­μά­τευ­ση, ψήφι­ζε «ναι» και στα προ­α­παι­τού­με­να μέτρα που η κυβέρ­νη­ση είχε πει ότι θα πάρει ως δέσμευ­ση προς τον ESM και την Κομι­σιόν για να ξεκι­νή­σουν οι συζη­τή­σεις για τη σύμβαση.

Ο κύριος Βαρου­φά­κης λέει ότι δεν ψήφι­σε μνη­μό­νιο και ότι είναι αντι­μνη­μο­νια­κός, όμως αυτό στο οποίο είχε τότε ψηφί­σει «ναι» ‑όχι μόνο η δια­πραγ­μά­τευ­ση, αλλά και τα μέτρα- είναι μετα­ξύ άλλων η αύξη­ση του ΦΠΑ, η αύξη­ση ορί­ων ηλι­κί­ας, περι­κο­πές συντά­ξε­ων, μεί­ω­ση και στα­δια­κή κατάρ­γη­ση του ΕΚΑΣ ως το 2019, η δια­τή­ρη­ση του ΕΝΦΙΑ κ.ά., σημεί­ω­σε ο Κ. Πασα­κυ­ριά­κος και τόνι­σε: «Ο “Ριζο­σπά­στης” έχει υπο­χρέ­ω­ση να ανα­δει­κνύ­ει όλη την αλή­θεια ‑όχι ψέμ­μα­τα όπως λέει ο κύριος Βαρου­φά­κης- για να μπο­ρεί ο κόσμος να έχει μια εικό­να του τι ακρι­βώς επι­λο­γή θέλει να κάνει».

Ο κ. Βαρου­φά­κης επι­τί­θε­ται στο ΚΚΕ και τον «Ρ» για­τί η απο­κά­λυ­ψη του «Ρ» τον έχει δυσκο­λέ­ψει πάρα πολύ, καθώς το αντι­μνη­μο­νια­κό προ­φίλ καταρ­ρέ­ει μέσα από αυτήν την απο­κά­λυ­ψη, επι­σή­μα­νε ο Κ. Πασακυριάκος.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο