Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Κύπριος Χρήστος Στυλιανίδης νέος υπουργός Πολιτικής Προστασίας

Με από­φα­ση του Πρω­θυ­πουρ­γού Κυριά­κου Μητσο­τά­κη συνι­στά­ται Υπουρ­γείο Κλι­μα­τι­κής Κρί­σης και Πολι­τι­κής Προστασίας.

Υπουρ­γός : Χρή­στος Στυλιανίδης

Υφυ­πουρ­γός: Ευάγ­γε­λος Τουρνάς 

Στον κ. Στυ­λια­νί­δη θα απο­δο­θεί τιμη­τι­κή πολι­το­γρά­φη­ση με τις δια­δι­κα­σί­ες που προβλέπονται.

Η ορκω­μο­σία των νέων υπουρ­γών θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί την Παρα­σκευή 10 Σεπτεμ­βρί­ου στις 11:00 πμ.

Ο Χρή­στος Στυ­λια­νί­δης έχει δια­τε­λέ­σει Επί­τρο­πος για την ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια και την δια­χεί­ρι­ση κρί­σε­ων, ενώ ο Ευάγ­γε­λος Τουρ­νάς, που θα έχει την επι­χει­ρη­σια­κή ευθύ­νη, έχει δια­τε­λέ­σει αρχη­γός ΓΕΑ.

Ο κ. Στυ­λια­νί­δης είναι 63 ετών, έχει σπου­δά­σει στη Σχο­λή Δια­κυ­βέρ­νη­σης του Πανε­πι­στη­μί­ου Χάρ­βαρντ και στο παρελ­θόν έχει εκλε­γεί βου­λευ­τής και ευρω­βου­λευ­τής με το δεξιό κόμ­μα Δημο­κρα­τι­κός Συνα­γερ­μός της Κύπρου με το οποίο συμπο­ρεύ­τη­κε την περί­ο­δο του Σχε­δί­ου Ανάν. Νωρί­τε­ρα και όσο σπού­δα­ζε στην Ελλά­δα είχε σχέ­σεις με τη Νεο­λαία του ΚΚΕ Εσωτ. ενώ μετέ­πει­τα στην Κύπρο κατασ­σό­ταν στους προ­ερ­χό­με­νους από την Κεντρο­α­ρι­στε­ρά νέους πολι­τι­κούς, καθώς είχε συνερ­γα­στεί και με τον αεί­μνη­στο Γιάν­νο Κρα­νι­διώ­τη στην προ­σπά­θεια έντα­ξης της Κύπρου στην ΕΕ.

Ο κ. Τουρ­νάς, που είναι πολύ έμπει­ρος ιπτά­με­νος, με πάνω από 4.000 ώρες πτή­σης στα μαχη­τι­κά αερο­σκά­φη, θα είναι υπεύ­θυ­νος για το κομ­μά­τι των πτη­τι­κών Μέσων πυρό­σβε­σης. Διε­τέ­λε­σε Αρχη­γός του Γενι­κού Επι­τε­λεί­ου Αερο­πο­ρί­ας από 7 Μαρ­τί­ου 2013 έως 27 Φεβρουα­ρί­ου 2015. Γεν­νή­θη­κε στα Χανιά και εισήλ­θε στη Σχο­λή Ικά­ρων το 1976 και ονο­μά­στη­κε Ανθυ­πο­σμη­να­γός το 1980.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο