Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Μητροπολίτης Μόρφου και σε ρόλο… σεισμολόγου: «Ήταν να γίνει σεισμός 7,5 ρίχτερ αλλά…»

Έχο­ντας μιλή­σει επί παντός επι­στη­τού, από την παν­δη­μία μέχρι τις εκτρώ­σεις και τον… Αστε­ρίξ, ο Μητρο­πο­λί­της Μόρ­φου Νεό­φυ­τος είπε να ασχο­λη­θεί και με την σεισμολογία!

Ο γνω­στός για τις σκο­τα­δι­στι­κές του από­ψεις ιερω­μέ­νος δεν άφη­σε έξω από το «ρεπερ­τό­ριο» των ανορ­θο­λο­γι­κών του κηρυγ­μά­των τους πρό­σφα­τους σεισμούς!

«Και εκεί που εμείς νομί­ζου­με ότι θα γίνει αυτός ο σει­σμός, η καλή μας ουρά­νια μητέ­ρα, η πανα­γία μας, γυρί­ζει τον δια­κό­πτη προς τα κάτω, κι’ αντί να γίνει 7,5 γίνε­ται 5,5» σημεί­ω­σε σε πρό­σφα­το κήρυγ­μα του ο Μόρφου.

Αφε­νός δεν γνω­ρί­ζα­με ότι ο σεβα­σμιώ­τα­τος είχε γνώ­σεις σει­σμο­λο­γί­ας, αφε­τέ­ρου — εδώ είναι η έκπλη­ξη — ποιός να το φαντά­ζο­νταν ότι η Πανα­γία ρυθ­μί­ζει τους σει­σμούς με διακόπτη!

Πέραν της κωμι­κής και γελοί­ας πλευ­ράς του ζητή­μα­τος, οι σει­σμοί, οι παν­δη­μί­ες και οι φυσι­κές κατα­στρο­φές είναι εξαι­ρε­τι­κά σοβα­ρά θέμα­τα για να απο­τε­λούν αντι­κεί­με­νο παρα­φυ­σι­κών και πλή­ρως ανορ­θο­λο­γι­κών κηρυγ­μά­των ενός παπά.

Η περί­πτω­ση του Μητρο­πο­λί­τη Μόρ­φου – όπως και άλλων συνα­δέλ­φων του – θα ήταν άκρως γρα­φι­κή και φαι­δρή εάν δεν υπήρ­χε σημα­ντι­κό ποσο­στό ανθρώ­πων που παίρ­νει στα σοβα­ρά τις σκο­τα­δι­στι­κές τους ανοησίες.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο