Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Μπάιντεν προαναγγέλλει χτύπημα — «απάντηση» στην επίθεση κατά αμερικανικής βάσης

Χτύ­πη­μα των ΗΠΑ στην περιο­χή της Μέσης Ανα­το­λής προ­α­νήγ­γει­λε σήμε­ρα ο Αμε­ρι­κα­νός πρό­ε­δρος, Τζο Μπάι­ντεν, ως απά­ντη­ση στην επί­θε­ση που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε σε αμε­ρι­κα­νι­κή βάση στην Ιορ­δα­νία η οποία προ­κά­λε­σε τον θάνα­το τριών Αμε­ρι­κα­νών στρατιωτών.

Μιλώ­ντας κατά την ανα­χώ­ρη­σή του από τον Λευ­κό Οίκο για την Φλό­ρι­ντα, ο Τζο Μπάι­ντεν δεν θέλη­σε να δώσει περισ­σό­τε­ρες πλη­ρο­φο­ρί­ες για το χτύ­πη­μα που ετοι­μά­ζει, ωστό­σο η από­φα­ση φαί­νε­ται πως έχει ληφθεί ύστε­ρα από δια­βου­λεύ­σεις με κορυ­φαί­ους συμ­βού­λους του στον Λευ­κό Οίκο.

Οι ΗΠΑ «δεν χρειά­ζο­νται έναν ευρύ­τε­ρο πόλε­μο στη Μέση Ανα­το­λή» δήλω­σε και συμπλή­ρω­σε ότι «δεν είναι αυτό που ψάχνω». Όταν ρωτή­θη­κε εάν έχει ήδη απο­φα­σί­σει πως θα απα­ντή­σει στην επί­θε­ση, ο Τζο Μπάι­ντεν απά­ντη­σε μονο­λε­κτι­κά «ναι».

Ερω­τη­θείς εάν το Ιράν ήταν υπεύ­θυ­νο για την επί­θε­ση στην αμε­ρι­κα­νι­κή βάση, ο Μπάι­ντεν είπε ότι «είναι υπεύ­θυ­νο με την έννοια ότι προ­μη­θεύ­ει τα όπλα» σε αυτούς που πραγ­μα­το­ποιούν τις επιθέσεις.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο