Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο «μπροστινός» του «μπροστινού»

«Ναι, η Ευρω­παϊ­κή Ενω­ση — και σωστά — έχει θέση ότι κάθε μορ­φή ολο­κλη­ρω­τι­σμού απέ­χει παρα­σάγ­γας από τις αρχές και αξί­ες των ευρω­παϊ­κών ιδα­νι­κών και ιδε­ω­δών, και έχει και μέρα που κατα­δι­κά­ζει κατά τον ίδιο τρό­πο τον φασι­σμό, τον ναζι­σμό και τον κομ­μου­νι­σμό ως προς τον ολο­κλη­ρω­τι­κό χαρακτήρα».

Οι σχε­τι­κές φρά­σεις ανή­κουν στον κοι­νο­βου­λευ­τι­κό εκπρό­σω­πο της ΝΔ, Θ. Πλεύ­ρη. Ηταν η απά­ντη­σή του προς τον κοι­νο­βου­λευ­τι­κό εκπρό­σω­πο του ΚΚΕ Νίκο Καρα­θα­να­σό­που­λο, ο οποί­ος με παρέμ­βα­σή του στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής σχε­τι­κά με το φασι­στι­κό μόρ­φω­μα των «Σπαρ­τια­τών» είχε ανα­δεί­ξει πως «επι­βε­βαιώ­νε­ται από τις ίδιες τις εξε­λί­ξεις ότι ο φασι­σμός δεν αντι­με­τω­πί­ζε­ται με νόμους και νομι­κά τερ­τί­πια, πόσο μάλ­λον με νόμους που έχουν αντι­δρα­στι­κή λογι­κή, για­τί ενσω­μα­τώ­νουν το αντι­δρα­στι­κό νομι­κό οπλο­στά­σιο της Ευρω­παϊ­κής Ενω­σης, όπως τον “τρο­μο­νό­μο”, ή αξιο­ποιούν τη σκο­τα­δι­στι­κή θεω­ρία των “δύο άκρων”».

Και όντως, δεν χρειά­στη­καν παρά μερι­κές στιγ­μές ώστε τα όσα έλε­γε ο κοι­νο­βου­λευ­τι­κός εκπρό­σω­πος του ΚΚΕ να επι­βε­βαιω­θούν από τα λεγό­με­να Πλεύ­ρη, ο οποί­ος ανα­πα­ρή­γα­γε όλο το σάπιο κατα­σκεύ­α­σμα των «δύο άκρων». Αλλη μια επι­βε­βαί­ω­ση της υπο­κρι­σί­ας και του εμπαιγ­μού απέ­να­ντι στον λαό, των αστι­κών κομ­μά­των που καμώ­νο­νται τους «Αη Γιώρ­γη­δες» απέ­να­ντι στον φασι­σμό την ίδια ώρα που ζεσταί­νουν το «αυγό» του φιδιού και χαϊ­δεύ­ουν το μαντρό­σκυ­λο του συστή­μα­τος, που είναι δια­θέ­σι­μο «προς πάσα χρή­ση» απέ­να­ντι στον λαό. Σαν να λέμε… ο «μπρο­στι­νός» του «μπρο­στι­νού» του σάπιου συστήματος.

Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο