Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Νικολάς Μαδούρο κέρδισε τις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα

Ο πρό­ε­δρος Νικο­λάς Μαδού­ρο κέρ­δι­σε τις προ­ε­δρι­κές εκλο­γές της Βενε­ζου­έ­λας την Κυρια­κή, κερ­δί­ζο­ντας μια δεύ­τε­ρη προ­ε­δρι­κή θητεία για έξι χρό­νια με περισ­σό­τε­ρες από 5.8 εκα­τομ­μύ­ρια ψήφους , ανα­κοί­νω­σε το Εθνι­κό Εκλο­γι­κό Συμ­βού­λιο (CNE).

Ο Μαδού­ρο συγκέ­ντρω­σε 5.823.718 ψήφους ( 67,7%) ενώ ο σημα­ντι­κό­τε­ρος αντί­πα­λός του  Χέν­ρι Φαλ­κόν 1.820.552 (21,2%), διευ­κρί­νι­σε η Λου­σέ­να. Σύμ­φω­να με την εκλο­γι­κή επι­τρο­πή, η συμ­με­το­χή ανήλ­θε στο 46,01%.

2

Ο Χέν­ρι Φαλ­κόν γνω­στο­ποί­η­σε λίγο νωρί­τε­ρα ότι απορ­ρί­πτει την εκλο­γι­κή δια­δι­κα­σία και απαι­τεί την επα­νά­λη­ψη της ψηφοφορίας

Οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες πριν ακό­μη ολο­κλη­ρω­θεί η εκλο­γι­κή δια­δι­κα­σία, δια του ανα­πλη­ρω­τή υπουρ­γού Εξω­τε­ρι­κών Τζον Σάλι­βαν, ανα­κοί­νω­σαν ότι δεν θα ανα­γνω­ρί­σουν το απο­τέ­λε­σμα των προ­ε­δρι­κών εκλογών.

Οι Ηνω­μέ­νες Πολι­τεί­ες εξε­τά­ζουν το ενδε­χό­με­νο επι­βο­λής πετρε­λαϊ­κών κυρώ­σε­ων σε βάρος της Βενε­ζου­έ­λας και ο Σάλι­βαν είπε πως η αντί­δρα­ση στις σημε­ρι­νές εκλο­γές θα συζη­τη­θεί κατά τη σύνο­δο που θα έχει η Ομά­δα των Είκο­σι (G20) στο Μπου­έ­νος Άιρες τη Δευ­τέ­ρα (αύριο).

Εκλο­γές στη Βενε­ζου­έ­λα εν μέσω ιμπε­ρια­λι­στι­κών πιέ­σε­ων – Σημα­ντι­κός παρά­γο­ντας η συμμετοχή

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο