Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Γάλλοι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι ο Χίτλερ πέθανε το 1945

Ο Αδόλ­φος Χίτλερ πέθα­νε χωρίς αμφι­βο­λία στο υπό­γειο κατα­φύ­γιό του στο Βερο­λί­νο τον Απρί­λιο του 1945, χρη­σι­μο­ποιώ­ντας χάπι υδρο­κυά­νιου και στη συνέ­χεια μια σφαί­ρα, σύμ­φω­να με Γάλ­λους επι­στή­μο­νες που απέ­κτη­σαν σπά­νια πρό­σβα­ση στα δόντια του, που βρί­σκο­νται στη Μόσχα, επι­βε­βαιώ­νο­ντας έτσι την επί­ση­μη περι­γρα­φή του θανά­του του.

Οι Γάλ­λοι ερευ­νη­τές έκα­ναν σχε­τι­κή δημο­σί­ευ­ση στο ευρω­παϊ­κό ιατρι­κό περιο­δι­κό “European Journal of Internal Medicine”, σύμ­φω­να με το Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο, τη βρε­τα­νι­κή «Ιντι­πέ­ντεντ» και την «Ουά­σιγ­κτον Ποστ».

«Τα δόντια είναι αυθε­ντι­κά, δεν υπάρ­χει καμία αμφι­βο­λία. Η μελέ­τη μας απο­δει­κνύ­ει ότι ο Χίτλερ πέθα­νε το 1945. Μπο­ρού­με να στα­μα­τή­σου­με όλες τις θεω­ρί­ες συνω­μο­σί­ας για τον Χίτλερ. Δεν διέ­φυ­γε στην Αργε­ντι­νή με υπο­βρύ­χιο, δεν βρί­σκε­ται σε κρυ­φή βάση στην Ανταρ­κτι­κή ούτε στη σκο­τει­νή πλευ­ρά του φεγ­γα­ριού» δήλω­σε ο καθη­γη­τής Φιλίπ Σαρ­λιέ, ειδι­κός στην ιατρι­κή ανθρωπολογία.

Η σύγκρι­ση των δοντιών με τα ήδη γνω­στά οδο­ντια­τρι­κά αρχεία του Χίτλερ, πριν από τον θάνα­τό του, επι­βε­βαιώ­νει ότι πρό­κει­ται για τα δικά του δόντια. Επί­σης, η ανά­λυ­ση με ηλε­κτρο­νι­κό μικρο­σκό­πιο των δοντιών, όπου δεν βρέ­θη­καν τα παρα­μι­κρά ίχνη κρέ­α­τος, επι­βε­βαί­ω­σε ότι ο Χίτλερ ήταν φυτο­φά­γος. Παρό­λο που πέθα­νε σε ηλι­κία μόνο 56 ετών, ο Χίτλερ είχε δια­τη­ρή­σει μόνο πέντε από τα δικά του δόντια και τα άλλα ήσαν τεχνη­τά, πράγ­μα που βοή­θη­σε στην ταυ­το­ποί­η­σή του.

Οι Γάλ­λοι ερευ­νη­τές ανέ­φε­ραν ότι το 2017 η ρωσι­κή μυστι­κή υπη­ρε­σία FSB και τα ρωσι­κά κρα­τι­κά αρχεία τούς έδω­σαν άδεια να εξε­τά­σουν τα δόντια του ηγέ­τη του ναζι­στι­κού κόμ­μα­τος για πρώ­τη φορά από το 1946.

Οι επι­στή­μο­νες μπό­ρε­σαν, επί­σης, να δουν ένα μέρος κρα­νί­ου που θεω­ρεί­ται ότι προ­έρ­χε­ται από τον Χίτλερ και το οποίο φέρει μια τρύ­πα κατά πάσα πιθα­νό­τη­τα από σφαί­ρα στην αρι­στε­ρή πλευ­ρά. Αλλά, ενώ πήραν δείγ­μα­τα από τα δόντια, δεν επε­τρά­πη στους ερευ­νη­τές να πάρουν δείγ­μα­τα DNA από αυτό το κρα­νίο. Πάντως η μορ­φο­λο­γία του είναι «απο­λύ­τως συγκρί­σι­μη», όπως είπαν, με ακτι­νο­γρα­φί­ες του κρα­νί­ου του που είχαν ληφθεί ένα έτος προ­τού πεθάνει.

Μετά την αυτο­κτο­νία του, το σώμα του Χίτλερ ‑ύστε­ρα από εντο­λή του- τυλί­χθη­κε με τη ναζι­στι­κή σημαία και κάη­κε από τα SS στον κήπο της Καγκε­λα­ρί­ας του Ράιχ και ό,τι απέ­μει­νε, θάφτη­κε μυστι­κά από τους Ναζί. Στη συνέ­χεια, βρέ­θη­κε και ξεθά­φτη­κε από τους Σοβιε­τι­κούς, θάφτη­κε από αυτούς ξανά σε διά­φο­ρα σημεία του Βερο­λί­νου από τη μυστι­κή υπη­ρε­σία KGB και τελι­κά κατα­στρά­φη­κε το 1970. Ό,τι απέ­μει­νε στην κατο­χή του Κρεμ­λί­νου, ήταν λίγο κρα­νίο και μερι­κά χαλα­σμέ­να δόντια.

Έκτο­τε δεν έχουν λεί­ψει οι κατα­πλη­κτι­κές θεω­ρί­ες, τόσο ενδει­κτι­κές για τη ροπή των ανθρώ­πων να φαντα­σιώ­νο­νται τα πιο απί­στευ­τα πράγ­μα­τα, αν θέλουν να πιστέ­ψουν κάτι. Τα κυριό­τε­ρα σενά­ρια που εμφα­νί­σθη­καν, είναι τα εξής:

- Ο Χίτλερ πέθα­νε μαχό­με­νος ηρω­ι­κά, ένα ψέμα που είχε ξεκι­νή­σει από τους Ναζί αμέ­σως μετά τον θάνα­τό του.

- Ο Χίτλερ ζει μεταμ­φιε­σμέ­νος. Μερι­κοί νόμι­ζαν ότι τον είδαν να δου­λεύ­ει κρου­πιέ­ρης σε γαλ­λι­κό καζί­νο, να είναι βοσκός στις ‘Αλπεις ή ερη­μί­της σε μια σπηλιά.

- Ο Χίτλερ την «κοπά­νη­σε» από το μπούν­κερ του μέσα από ένα μυστι­κό τού­νελ, επι­βι­βά­στη­κε σε ένα αερο­πλά­νο που τον απο­μά­κρυ­νε από το κατε­στραμ­μέ­νο Βερο­λί­νο, τον μετέ­φε­ρε στη Δανία και μετά στην Ισπα­νία, από όπου μπή­κε σε ένα γερ­μα­νι­κό υπο­βρύ­χιο και κατέ­λη­ξε στη Νότια Αμε­ρι­κή. Η εξα­φά­νι­ση ενός ναζι­στι­κού υπο­βρυ­χί­ου λίγο πριν το τέλος του πολέ­μου και η πραγ­μα­τι­κή δια­φυ­γή ουκ ολί­γων Ναζι­στών στη Νότια Αμε­ρι­κή έδω­σε ένα «άρω­μα αξιο­πι­στί­ας» στο όλο σενά­ριο. Μάλι­στα πρό­σφα­τα απο­χα­ρα­κτη­ρι­σμέ­να έγγρα­φα απο­κά­λυ­ψαν ότι ακό­μη και η CIA των ΗΠΑ ερεύ­νη­σε μήπως όντως ο Χίτλερ ήταν ανά­με­σα σε όσους Ναζί είχαν δια­φύ­γει. Σύμ­φω­να με μια θεω­ρία, ο Χίτλερ είχε αλλά­ξει το όνο­μά του σε ‘Αντολφ Σιτελ­μά­γιορ και εθε­ά­θη στην Κολομ­βία το 1954, ενώ άλλα σενά­ρια τον έφε­ραν να ζει στην Αργε­ντι­νή ή τη Βρα­ζι­λία ή την Παραγουάη.

- Ο Χίτλερ κατέ­λη­ξε με το υπο­βρύ­χιο σε μυστι­κή ναζι­στι­κή βάση στην παγω­μέ­νη Ανταρκτική.

- Και το καλύ­τε­ρο: Ζει σε μυστι­κή ναζι­στι­κή βάση στη σκο­τει­νή πλευ­ρά του φεγ­γα­ριού (μπο­ρεί και να μας βλέ­πει ακόμη…).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο