Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Ολυμπιακός στο Final Four της Ευρωλίγκα στο Βελιγράδι — Θα αντιμετωπίσει την Αναντολού Εφές στις 19/5

Ο Ολυ­μπια­κός θα είναι στο Βελι­γρά­δι το τρι­ή­με­ρο 19–21 Μαϊ­ου και στο φάι­ναλ φορ της Euroleague, έπει­τα από την σπου­δαία νίκη επί της Μονα­κό στο ΣΕΦ.

Μετά από πέντε χρό­νια απου­σί­ας (2017 Κων­στα­ντι­νού­πο­λη), η ομά­δα του Πει­ραιά επι­στρέ­φει στην κατα­λη­κτι­κή φάση, για 11η φορά στην Ιστο­ρία της, 7η τα τελευ­ταία 14 χρό­νια και στό­χο να κατα­κτή­σει το 4ο ευρω­παϊ­κό. Μετά από «θρί­λερ», στο Game 5 στο ΣΕΦ, ο Ολυ­μπια­κός νίκη­σε με 94–88 τη Μονα­κό κάνο­ντας το 3–2 στη σει­ρά των πλέι οφ, με τον κόσμο του να παρα­λη­ρεί και να μπαί­νει στο παρ­κέ… εννέα δεύ­τε­ρα πριν λήξει ο χρό­νος! Με τον Κέβιν Ντου­ράντ «αυτό­πτη μάρ­τυ­ρα» στα VIP του ΣΕΦ και η ατμό­σφαι­ρα να γίνε­ται απο­πνι­κτι­κή από τα καπνο­γό­να, όταν πια η πρό­κρι­ση είχε κρι­θεί και το πάρ­τι μόλις άρχι­ζε από τους φιλά­θλους μέσα στο παρκέ.

Αν και βρέ­θη­κε να χάνει με ‑11 πόντους στη 2η περί­ο­δο με «βρο­χή» από τρί­πο­ντα των Λι και Ουα­τα­ρά και τον Μακ­Κί­σικ να τον κρα­τά «ζωντα­νό» σε αυτό το διά­στη­μα, στο β΄ μέρος ήταν η σει­ρά του να πετύ­χει μεγά­λα τρί­πο­ντα! Με τον Ουό­καπ (17π.) να «υπο­γρά­φει» με δικό του σερί 7–0 στην 3η περί­ο­δο την «ερυ­θρό­λευ­κη» ανα­τρο­πή. Στην 4η περί­ο­δο το ματς ήταν «θρί­λερ» και τότε «μίλη­σε» ο Κώστας Σλού­κας που πέτυ­χε τους 13 από τους 15 πόντους σε αυτό το τελευ­ταίο δεκά­λε­πτο. Ο Τάι­λερ Ντόρ­σεϊ έκα­νε το καλύ­τε­ρο παι­χνί­δι του στη σει­ρά με τη Μονα­κό, με 16 πόντους. Ο Σάσα Βεζέν­κοφ είχε 9 πόντους και 7 ριμπάουντ!

Για τη Μονα­κό, ο Μάικ Τζέιμς τέλειω­σε το παι­χνί­δι με 24 πόντους, αλλά με 2/10 τρί­πο­ντα. Ο Ουα­τά­ρα είχε 15 πόντους (5/7 τρί­πο­ντα), 14 ο Πάρις Λι (3/5 τρί­πο­ντα) και 12 ο Ντου­έιν Μπέικον.

Τα ζευγάρια και το πρόγραμμα του Final Four

Στους ημι­τε­λι­κούς αγώ­νες που θα διε­ξα­χθούν στις 19 Μαϊ­ου ο Ολυ­μπια­κός θα αντι­με­τω­πί­σει την Ανα­ντο­λού Εφές, ενώ η Ρεάλ Μαδρί­της την Μπαρτσελόνα.

Ημι­τε­λι­κά (19/5)

Ολυ­μπια­κός — Εφές (19:00)
Μπαρ­τσε­λό­να — Ρεάλ (22:00)

Ο τελι­κός θα διε­ξα­χθεί το Σάβ­βα­το 21 Μαϊου.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο