Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Πούτιν τρολάρει: Τι ώρα είπαμε θα γινόταν η εισβολή στην Ουκρανία;

Με ένα ειρω­νι­κό σχό­λιο αντέ­δρα­σε ο Ρώσος πρό­ε­δρος, Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν, στις ανα­φο­ρές για ρωσι­κή εισβο­λή στην Ουκρα­νία τις επό­με­νες ημέρες.

Σύμ­φω­να με το Κρεμ­λί­νο, ειρω­νευό­με­νος τις ημε­ρο­μη­νί­ες που ανα­δει­κνύ­ο­νταν από τη Δύση για την εισβο­λή, ο Ρώσος πρό­ε­δρος διε­ρω­τή­θη­κε «τι ώρα θα έπρε­πε να αρχί­σει ο πόλεμος;»;

Το Κρεμ­λί­νο υπο­γράμ­μι­σε ότι εξαρ­χής είχε ξεκα­θα­ρί­σει πως οι ρωσι­κές δυνά­μεις θα απο­σύ­ρο­νταν στα­δια­κά από τις θέσεις τους, όταν θα ολο­κλη­ρώ­νο­νταν τα γυμνά­σια, κάτι που σύμ­φω­να με τη Μόσχα συμ­βαί­νει τώρα.

Χθες, Δευ­τέ­ρα, σε διάγ­γελ­μά του, ο Ουκρα­νός πρό­ε­δρος Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι επι­κα­λέ­στη­κε πλη­ρο­φο­ρί­ες, βάσει των οποί­ων σχε­διά­ζε­ται ρωσι­κή επί­θε­ση σε βάρος της Ουκρα­νί­ας αύριο, Τετάρ­τη 16 Φεβρουα­ρί­ου. «Μας είπαν ότι η 16η Φεβρουα­ρί­ου θα είναι η μέρα της επί­θε­σης. Εμείς θα την μετα­τρέ­ψου­με σε μέρα ενό­τη­τας» είπε ο Ουκρα­νός πρό­ε­δρος στο διάγ­γελ­μά του, καλώ­ντας τους Ουκρα­νούς να υψώ­σουν την ουκρα­νι­κή σημαία.

Λίγο αργό­τε­ρα, η αμε­ρι­κα­νι­κή κυβέρ­νη­ση ανέ­βα­σε μια κλί­μα­κα ακό­μη τον τόνο των προει­δο­ποι­ή­σε­ών της περί επί­θε­σης της Ρωσί­ας στην Ουκρα­νία, τονί­ζο­ντας πως είναι πιθα­νό να συμ­βεί μέσα σε μερι­κές ημέ­ρες. Παράλ­λη­λα ζήτη­σε από τους Αμε­ρι­κα­νούς να εγκα­τα­λεί­ψουν και τη Λευκορωσία.

Ο εκπρό­σω­πος Τύπου του Κρεμ­λί­νου, Ντμί­τρι Πεσκόφ, δήλω­σε στο CNN ότι ο Ρώσος πρό­ε­δρος Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν είναι «έτοι­μος για δια­πραγ­μα­τεύ­σεις» σχε­τι­κά με την κατά­στα­ση γύρω από την Ουκρα­νία και τις εγγυ­ή­σεις ασφα­λεί­ας για τη Ρωσι­κή Ομο­σπον­δία, ενό­ψει της επί­σκε­ψης του Γερ­μα­νού καγκε­λά­ριου Όλαφ Σολτς στη Μόσχα.

Πηγή: Καθη­με­ρι­νή

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο