Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Σαραμάγκου, η «Αυγή» και η αντιΚΚΕ γαρνιτούρα

Ξανα­χτύ­πη­σε χτες ένας από τους γνω­στούς εμμο­νι­κούς και αντιΚ­ΚΕ εμπα­θείς της «Αυγής», ανα­πα­ρά­γο­ντας μία από τις ατά­κες του Πορ­το­γά­λου συγ­γρα­φέα Ζ. Σαρα­μά­γκου, ότι «η αρι­στε­ρά δεν έχει καμιά γαμ.… ιδέα σε ποιο κόσμο ζει». 

Δεν ξέρου­με τι είχε στο μυα­λό του ο Σαρα­μά­γκου όταν τα έλε­γε αυτά και ποια «αρι­στε­ρά» εννο­ού­σε. Για την «αρι­στε­ρά» πάντως που «ξέρει σε ποιον κόσμο ζει», όπως αυτο­συ­στή­νε­ται ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτο­νό­η­το να ψηφί­ζει μνη­μό­νια, να συνα­γε­λά­ζε­ται με τον Τραμπ, να υπο­γρά­φει αντι­κομ­μου­νι­στι­κές δια­κη­ρύ­ξεις κ.ο.κ.

Γι’ αυτή τη για­λαν­τζί «αρι­στε­ρά» στην Ευρώ­πη, είναι επί­σης αυτο­νό­η­το να στη­ρί­ζει σοσιαλ­δη­μο­κρα­τι­κές κυβερ­νή­σεις και να «ζυμώ­νει» κάλ­πι­κες δια­χω­ρι­στι­κές γραμ­μές με τα «νεο­φι­λε­λεύ­θε­ρα» αστι­κά κόμ­μα­τα, για να εγκλω­βί­ζει το λαό στο σχε­δια­σμό και την πολι­τι­κή του κεφα­λαί­ου, καλ­λιερ­γώ­ντας την ηττο­πά­θεια και τη μοι­ρο­λα­τρία και βρω­μί­ζο­ντας ιδέ­ες όπως «πρό­ο­δος», «αγώ­νες», «δικαιώ­μα­τα».

Ο αρθρο­γρά­φος της «Αυγής» θα μπο­ρού­σε βέβαια να δια­φη­μί­σει τον κόσμο στον οποίο ζουν ο ίδιος και το κόμ­μα του χωρίς απα­ραί­τη­τα να εμπλέ­ξει το ΚΚΕ. Φαί­νε­ται όμως ότι δεν του φτά­νουν τα λεβέ­ντι­κα απέ­να­ντι στη ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, οπό­τε βάζει και λίγη αντιΚ­ΚΕ «γαρ­νι­τού­ρα», έτσι για να μην ξεχνά­ει κανείς τι «πάστας» κόμ­μα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο