Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο… «Σοσιαλισμός» ντύνεται γαμπρός στην Ινδία!

Δεν ήταν, ούτε είναι, ασυ­νή­θι­στο φαι­νό­με­νο κομ­μου­νι­στές να δίνουν στα παι­διά τους ονό­μα­τα σπου­δαί­ων προ­σω­πι­κο­τή­των του διε­θνούς εργα­τι­κού-κομ­μου­νι­στι­κού κινή­μα­τος: Λένιν, Καρλ, Ρόζα, Ερνέ­στο, Φιντέλ είναι ορι­σμέ­να απ’ αυτά.

Ωστό­σο, ο γραμ­μα­τέ­ας της τοπι­κής οργά­νω­σης του ΚΚ Ινδί­ας στην πόλη Σάλεμ Α. Μοχάν απο­φά­σι­σε να πάει το όλο ζήτη­μα σε… άλλο επί­πε­δο. Έτσι, οι τρεις γιοί του, που γεν­νή­θη­καν μετά το 1990, φέρουν τα ονό­μα­τα: Κομ­μου­νι­σμός, Λενι­νι­σμός και Σοσιαλισμός!

Ο Μοχάν μεγά­λω­σε σε κομ­μου­νι­στι­κή οικο­γέ­νεια και εντά­χθη­κε σε νεα­ρή ηλι­κία στο ΚΚ Ινδί­ας. Η γυναί­κα του έμει­νε έγκυος στο πρώ­το τους παι­δί την περί­ο­δο της διά­λυ­σης της Σοβιε­τι­κής Ένωσης.

«Το 1991, όταν δια­λύ­ο­νταν η Σοβιε­τι­κή Ένω­ση, δημο­σιεύ­μα­τα έκα­ναν λόγο ότι ήρθε το τέλος του κομ­μου­νι­σμού. Η σύζυ­γός μου ήταν έγγυος και εγώ απο­φά­σι­σα να ονο­μά­σω το πρώ­το μας παι­δί Κομ­μου­νι­σμό. Ο δεύ­τε­ρος γιός μου ονο­μά­στη­κε Λενι­νι­σμός στη μνή­μη του Λένιν», σημειώ­νει ο ίδιος ο Α. Μοχάν.

Το θέμα ήρθε στην επι­και­ρό­τη­τα με αφορ­μή τον… γάμο του μικρό­τε­ρου γιου, του Σοσια­λι­σμού την προ­σε­χή Κυρια­κή 13 Ιου­νί­ου. Σύμ­φω­να λοι­πόν με την γαμή­λια πρό­σκλη­ση, «ο Σοσια­λι­σμός παντρεύ­ε­ται την Μάμ­τα Μπα­νερ­τζί» στον οποίο θα παρε­βρε­θούν οι… Κομ­μου­νι­σμός, Λενι­νι­σμός, καθώς και ο εγγο­νός του γραμ­μα­τέα της τοπι­κής οργά­νω­σης, Μαρξισμός!

idcommunism.com

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο