Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο στρατηγός Βαλέρι Γκεράσιμοφ αναλαμβάνει επικεφαλής των Ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία

Ο υπουρ­γός Άμυ­νας της Ρωσί­ας Σερ­γκέι Σοϊ­γκού ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα πως ο αρχη­γός του Γενι­κού Επι­τε­λεί­ου Εθνι­κής Άμυ­νας Βαλέ­ρι Γκε­ρά­σι­μοφ ανα­λαμ­βά­νει επι­κε­φα­λής των ρωσι­κών δυνά­με­ων στην Ουκρανία.

Από τον περα­σμέ­νο Οκτώ­βριο τα ηνία των ρωσι­κών δυνά­με­ων στην Ουκρα­νία κινού­σε ο επο­νο­μα­ζό­με­νος «στρα­τη­γός Αρμα­γεδ­δών», Σερ­γκέι Σου­ρο­βί­κιν, ο οποί­ος θα παρα­μεί­νει ανα­πλη­ρω­τής του Γκεράσιμοφ.

Το υπουρ­γείο Άμυ­νας ανα­φέ­ρει σε σχε­τι­κό δελ­τίο Τύπου πως ο διο­ρι­σμός του στρα­τη­γού Γκε­ρά­σι­μοφ απο­σκο­πεί στην ενί­σχυ­ση της απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τας των στρα­τιω­τι­κών επι­χει­ρή­σε­ων στην Ουκρανία.

«Το υψη­λό­τε­ρο επί­πε­δο στρα­τιω­τι­κής διοί­κη­σης στην ειδι­κή στρα­τιω­τι­κή επι­χεί­ρη­ση σχε­τί­ζε­ται με το ευρύ­τε­ρο πεδίο των απο­στο­λών που αντι­με­τω­πί­ζο­νται στην πορεία της και την ανά­γκη να οργα­νω­θεί στε­νό­τε­ρος συντο­νι­σμός μετα­ξύ στρα­τιω­τι­κών κλά­δων και υπη­ρε­σιών των ενό­πλων δυνά­με­ων και επί­σης η αυξη­μέ­νη ποιό­τη­τα όλων των τύπων υλι­κο­τε­χνι­κής υπο­στή­ρι­ξης. υπο­στή­ρι­ξη και απο­τε­λε­σμα­τι­κό­τη­τα στη διοί­κη­ση και τον έλεγ­χο των ομά­δων στρα­τευ­μά­των (δυνά­με­ων)», ανέ­φε­ρε το υπουργείο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο