Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο Τσίπρας μίλαγε για Φύρερ και από τον Μανταμάδο της Λέσβου ο Έριχ Φον Μάινσταιν “τον χαιρετά”!

Λίγες ώρες μετά από την απί­στευ­τη απο­κά­λυ­ψη ότι σε στρα­τό­πε­δο του Ελλη­νι­κού Στρα­τού υπάρ­χει γραμ­μέ­νο με τερά­στια γράμ­μα­τα από­φθεγ­μα του στρα­τάρ­χη του Χίτλερ Έριχ Φον Μάιν­σταιν, ο πρω­θυ­πουρ­γός Αλέ­ξης Τσί­πρας μίλη­σε στη Θεσ­σα­λο­νί­κη περί ακρο­δε­ξιάς, νεο­να­ζί και “Φύρερ που ξεση­κώ­νο­νται”. Προ­φα­νώς κανείς δεν τον είχε ενη­με­ρώ­σει για το γεγο­νός που απο­κά­λυ­ψαν στη Βου­λή με ερώ­τη­σή τους βου­λευ­τές του ΚΚΕ.

Η επι­λο­γή του συγκε­κρι­μέ­νου απο­φθέγ­μα­τος επι­χει­ρή­θη­κε να …δικαιο­λο­γη­θεί από κάποιους, με σχό­λια στο δια­δί­κτυο!!! Το ΓΕΣ δεν είχε την ευαι­σθη­σία ούτε να ασχο­λη­θεί με θέμα και λίγη ώρα μετά από την απο­κά­λυ­ψή του εξέ­δω­σε ανα­κοί­νω­ση με θέμα ομι­λία που έγι­νε στο ΓΕΣ με θέμα «Τα Καρυ­κεύ­μα­τα της Ζωής», με ομι­λη­τή ψυχί­α­τρο!!! Μ΄ αυτά που ζού­με τα τελευ­ταία 2 χρό­νια στο ΓΕΣ,πιθανόν να είναι χρή­σι­μος ο ψυχί­α­τρος σύντομα.

Όσοι επι­χεί­ρη­σαν να δικαιο­λο­γή­σουν τα αδι­καιο­λό­γη­τα έχουν τα εξής επιχειρήματα:

• “Ήταν εξαι­ρε­τι­κός στρα­τιω­τι­κός”…Ήταν και δεξί χέρι του Χίτλερ.

• “Δεν ήξε­ρε τίπο­τα για την εξό­ντω­ση αμά­χων”. Όποιος το πιστεύ­ει δεν είναι αλλά παρι­στά­νει τον αφε­λή για δικούς του λόγους.

• “Δεν συμ­με­τεί­χε σε εξό­ντω­ση Εβραί­ων”. Ψευ­δές. Όποιος ενδια­φέ­ρε­ται ας δια­βά­σει την ιστο­ρία του ναζί στρα­τάρ­χη ΕΔΩ για να κατα­λά­βει ποιοι και για­τί πήγαν να τον σώσουν μετά από τον πόλε­μο. Ήξε­ρε τα πάντα και υπάρ­χει και σχε­τι­κή δια­τα­γή του.

• “Το από­φθεγ­μα του είναι δημο­σιευ­μέ­νο σε σχε­τι­κή έκδο­ση του ΓΕΕΘΑ, μαζί με άλλα απο­φθέγ­μα­τα στρα­τιω­τι­κών”. Αλη­θέ­στα­το! Επί ημε­ρών Κωστα­ρά­κου είχε συντα­χθεί αυτός ο κατά­λο­γος με τα απο­φθέγ­μα­τα στα οποία περι­λαμ­βά­νε­ται και ο ναζί στρα­τάρ­χης. Δεν σημαί­νει ότι αυτό είναι σωστό. Όπως δεν ήταν σωστή και η από­φα­ση Κωστα­ρά­κου να πάει στο Γερ­μα­νι­κό Νεκρο­τα­φείο στον Διό­νυ­σο και να στα­θεί προσοχή.

Επί­σης είναι τελεί­ως δια­φο­ρε­τι­κό τα απο­φθέγ­μα­τα αυτά να περι­λαμ­βά­νο­νται σε μια έκδο­ση την οποία μπο­ρούν να μελε­τούν στρα­τιω­τι­κοί για ιστο­ρι­κούς λόγους και είναι τελεί­ως δια­φο­ρε­τι­κό και επιει­κώς απα­ρά­δε­κτο, να υπάρ­χουν φαρ­διά πλα­τιά σε στρα­τό­πε­δα στα οποία υπη­ρε­τούν στρα­τιώ­τες. Τι απα­ντά­νε σε όποιον ρωτά­ει “ποιος είναι ο Μάιν­σταιν”; Ένας στρα­τάρ­χης του Χίτλερ! Και τι πρέ­πει να σκε­φτεί ένας στρα­τιώ­της που πάει να υπη­ρε­τή­σει τη θητεία του εκεί;

Όποιοι και όσο κι αν προ­σπα­θή­σουν να δικαιο­λο­γή­σουν αυτό που συνέ­βη στο στρα­τό­πε­δο της Μυτι­λή­νης δεν πεί­θουν. Πρώ­τα απ΄ όλα θα πρέ­πει να μας εξη­γή­σουν: δεν υπάρ­χουν απο­φθέγ­μα­τα Ελλή­νων στρα­τιω­τι­κών που θα μπο­ρού­σαν να ανα­γρά­φο­νται στα στρα­τό­πε­δα; Έχου­με έλλει­ψη και προ­σφεύ­γου­με στους στρα­τάρ­χες του Χίτλερ;

Το ΓΕΣ δεν νομί­ζου­με ότι χρειά­ζε­ται να το ρωτή­σου­με. Δυο χρό­νια τώρα πολύ συχνά απα­σχο­λεί με εξαι­ρε­τι­κά δυσά­ρε­στο τρό­πο την επι­και­ρό­τη­τα και ούτε μία απ΄ αυτές δεν είχε την ευαι­σθη­σία να πάρει θέση για όσα ανε­ξή­γη­τα συμ­βαί­νουν στον Στρα­τό. Συνή­θως μετά από κάθε γκά­φα, ατύ­χη­μα ή αιχ­μα­λω­σία στρα­τιω­τι­κών από Τούρ­κους “απα­ντά” με ανα­κοι­νώ­σεις όπως αυτή με τα “Καρυ­κεύ­μα­τα της Ζωής”. Η ανο­χή που έχει επι­δεί­ξει η πολι­τι­κή ηγε­σία είναι αξιοθαύμαστη…

Πηγή: militaire.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο