Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ο χρυσαυγίτης Παππάς σε ρόλο Γκέμπελς στη Βουλή

Όσο πιο χοντροει­δές είναι ένα ψέμα και όσο περισ­σό­τε­ρο επα­να­λαμ­βά­νε­ται, τόσο πιο πιστευ­τό γίνε­ται, έλε­γε ο υπουρ­γός προ­πα­γάν­δας των Ναζί Γκέ­μπελς. Σήμε­ρα μπο­ρεί να μην υπάρ­χει Γκέ­μπελς, υπάρ­χουν όμως οι ιδε­ο­λο­γι­κοί και πολι­τι­κοί του από­γο­νοι, οι χρυσαυγίτες. 

Ως γνή­σια ιδε­ο­λο­γι­κά τέκνα των Ναζί, ως φασι­στοει­δή με πατέ­ντα, οι χρυ­σαυ­γί­τες βου­λευ­τές δε χάνουν ευκαι­ρία να «διαν­θί­σουν» τον κοι­νο­βου­λευ­τι­κό τους λόγο με αντι­κομ­μου­νι­στι­κά γαυ­γί­σμα­τα, ψέμα­τα και συκο­φα­ντί­ες. Καθό­λου τυχαίο, μιας και ο εχθρός τους δεν είναι ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ ούτε κανέ­να άλλο αστι­κό κόμ­μα, αλλά οι κομμουνιστές. 

Γι’ αυτό και κάθε τους τοπο­θέ­τη­ση στη Βου­λή (όπως και οπου­δή­πο­τε αλλού δημό­σια) εμπε­ριέ­χει το στοι­χείο του πρω­τό­γο­νου αντι­κομ­μου­νι­σμού. Σε αυτόν προ­σέ­φυ­γε πολ­λο­στή φορά ο χρυ­σαυ­γί­της βου­λευ­τής Χρ. Παπ­πάς (ο γνω­στός τύπος που όταν δεν φωτο­γρα­φί­ζε­ται με χιτλε­ρι­κές σημαί­ες και δεν προ­σκυ­νά τον τάφο του Μου­σο­λί­νι, μαθαί­νει σε μικρά παι­διά πως να χαι­ρε­τούν ναζι­στι­κά) μιλώ­ντας στη Βου­λή σχε­τι­κά με την ψήφο εμπι­στο­σύ­νης στην κυβέρνηση. 

Αφού επι­χεί­ρη­σε, κατά την προ­σφι­λή τακτι­κή των φασι­στών, να ταυ­τί­σει τον ΣΥΡΙΖΑ με τον… κομ­μου­νι­σμό και τους κομ­μου­νι­στές, εκστό­μι­σε τα γκε­μπε­λι­κά του ψεύ­δη περί της δήθεν συμ­μα­χί­ας του Στά­λιν με τον Χίτλερ. Παλιά μου τέχνη κόσκι­νο τέτοιου είδους γκε­μπε­λι­σμοί για νεο­να­ζί τύπου Παππά… 

Ασφα­λώς, η ιστο­ρι­κή έρευ­να έχει απο­δεί­ξει πως ουδέ­πο­τε υπήρ­ξε συμ­μα­χία της ΕΣΣΔ με τη ναζι­στι­κή Γερ­μα­νία αλλά μονά­χα το σύμ­φω­νο μη-επί­θε­σης του 1939, που έμει­νε γνω­στό ως σύμ­φω­νο Μολό­τοφ-Ρίμπε­ντροπ. Βέβαια, η ναζι­στι­κή Χρυ­σή Αυγή, όπως και οι υπό­λοι­πες αστι­κές δυνά­μεις, απο­φεύ­γουν συνει­δη­τά να κάνουν λόγο για την συμ­φω­νία ειρή­νης του Μονά­χου, το Σεπτέμ­βρη του 1938, μετα­ξύ της χιτλε­ρι­κής Γερ­μα­νί­ας και των συμ­μά­χων, Αγγλί­ας και Γαλ­λί­ας. Για­τί άρα­γε; Μήπως επει­δή η συμ­φω­νία αυτή απο­κα­λύ­πτει ότι κοι­νός στό­χος των ιμπε­ρια­λι­στών (δημο­κρα­τών και φασι­στών) ήταν η κατα­στρο­φή της Σοβιε­τι­κής Ένωσης;

Όσο για τον χρυ­σαυ­γί­τη βου­λευ­τή Παπ­πά και τους «συνα­γω­νι­στές» του στη ναζι­στι­κή συμ­μο­ρία, οι απέλ­πι­δες κραυ­γές τους να αυτο­πα­ρου­σια­στούν ως αγνοί πατριώ­τες με αφορ­μή το ζήτη­μα του ονό­μα­τος της Μακε­δο­νί­ας, φέρ­νει στο νου τα λόγια του μεγά­λου Χατζι­δά­κι: «Ο πατριω­τι­σμός των φασι­στών έχει τόση σχέ­ση με την πατρί­δα, όση σχέ­ση μπο­ρεί να έχουν με τον πατριω­τι­σμό τα άλο­γα επει­δή συμ­με­τέ­χουν στις παρε­λά­σεις»

Χρυ­σαυ­γί­τι­κη πλα­στο­γρά­φη­ση του Ελύ­τη για να ντύ­σουν τη μισαλ­λο­δο­ξία τους

Η ιστο­ρι­κή αλή­θεια για το Σύμ­φω­νο Μολότοφ-Ρίμπεντροπ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο