Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε η ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη

«Έφυ­γε» από τη ζωή σε ηλι­κία 78 ετών η ηθο­ποιός Μίνα Αδα­μά­κη. Την είδη­ση έκα­νε γνω­στή με ανάρ­τη­σή του ο πρό­ε­δρος του ΣΕΗ Σπύ­ρος Μπιμπίλας.

Η Μίνα Αδα­μά­κη έδι­νε μάχη με τον καρ­κί­νο και τις τελευ­ταί­ες ημέ­ρες η κατά­στα­ση της υγεί­ας της είχε επιδεινωθεί.

Είχε γεν­νη­θεί στις 17 Ιου­λί­ου του 1944 στο Βόλο και σπού­δα­σε στη Δρα­μα­τι­κή Σχο­λή του Θεά­τρου Τέχνης του Καρό­λου Κουν (1966). Ενώ ακό­μη ήταν μαθή­τρια εμφα­νί­στη­κε στο θεα­τρι­κό σανί­δι παί­ζο­ντας στο έργο «Η δολο­φο­νία του Ζαν – Πωλ Μαρά».

Επί­σης, σε νεα­νι­κή ηλι­κία σπού­δα­σε στο Λον­δί­νο κου­κλο­θέ­α­τρο και παντο­μί­μα και ίδρυ­σε τον θία­σο Θεα­τρι­κή Συντε­χνία. Υπήρ­ξε ακό­μη ιδρυ­τι­κό μέλος της Ελεύ­θε­ρης Σκηνής.

«Το Σώσε», η «Λυσι­στρά­τη», η «Αυλή των Θαυ­μά­των», το «Πάρ­τυ Γενε­θλί­ων», ο «Ερω­τευ­μέ­νος Σαίξ­πηρ» και η «Μήδεια», είναι μόνο κάποια από τα πολ­λά έργα που έπαιξε.

Η Μίνα Αδα­μά­κη υπήρ­ξε και μεγά­λη σταρ της τηλε­ό­ρα­σης με δεκά­δες επι­τυ­χί­ες στο ενερ­γη­τι­κό της. Μετα­ξύ άλλων, είχε πρω­τα­γω­νι­στή­σει στις «Τρεις Χάρι­τες», στο «Δις Εξα­μαρ­τείν», στην «Αστρο­φεγ­γιά», στην «Εθνι­κή Ελλάδος».

Στον κινη­μα­το­γρά­φο συμ­με­τεί­χε στις ται­νί­ες: «Τα όπλα μου ρίχνουν λου­λού­δια», «Safe Sex», «Το κλά­μα βγή­κε απ’ τον παρά­δει­σο», «Οξυ­γό­νο», «Σού­λα Έλα Ξανά».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο