Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο δημοσιογράφος Νίκος Τσίτσας

«Έφυ­γε» σήμε­ρα από τη ζωή, σε ηλι­κία 48 ετών, ο δημο­σιο­γρά­φος Νίκος Τσί­τσας. Ο Ν. Τσί­τσας είχε εργα­στεί σε περιο­δι­κά, εφη­με­ρί­δες και ιστο­σε­λί­δες, στο ελεύ­θε­ρο, πολι­τι­κό και το ρεπορ­τάζ του υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών. Η κηδεία του θα γίνει αύριο Δευ­τέ­ρα, στις 15:00 στο Κοι­μη­τή­ριο Αγί­ου Βασι­λεί­ου στο Περιστέρι.

Όπως ανα­φέ­ρε­ται σε ανα­κοί­νω­ση της ΕΣΗΕΑ, ο Νίκος Τσί­τσας γεν­νή­θη­κε στην Αθή­να το 1970 και αφού ολο­κλή­ρω­σε τις λυκεια­κές του σπου­δές, φοί­τη­σε στη σχο­λή Διοί­κη­σης και Οικο­νο­μί­ας του ΤΕΙ Πει­ραιά. Η δημο­σιο­γρα­φία, όμως, ήταν εκεί­νη που τον κέρ­δι­σε κι έτσι ξεκί­νη­σε να εργά­ζε­ται το 1990 στο περιο­δι­κό της Δυτι­κής Αθή­νας «ΕΝΝΕΑ». Διε­τέ­λε­σε σύμ­βου­λος επι­κοι­νω­νί­ας στο Υπουρ­γείο Εργα­σί­ας, στο Εθνι­κό Ινστι­τού­το Εργα­σί­ας και στο Δήμο Αγί­ων Αναρ­γύ­ρων. Το 2000 συνερ­γά­ζε­ται με τη δεκα­πεν­θή­με­ρη εφη­με­ρί­δα «ΔΥΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ» ενώ το 2003 αρχί­ζει τη συνερ­γα­σία του με το περιο­δι­κό «ΕΙΚΟΝΕΣ», απα­σχο­λού­με­νος στο ελεύ­θε­ρο και το πολι­τι­κό ρεπορ­τάζ. Το 2009 και ως το πρό­ω­ρο τέλος του εργά­στη­κε στην εφη­με­ρί­δα «ΕΘΝΟΣ», στο ρεπορ­τάζ του Υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών – Διοι­κη­τι­κής Μεταρ­ρύθ­μι­σης και αργό­τε­ρα ως πολι­τι­κός συντά­κτης. Επί­σης, ήταν πολι­τι­κός συντά­κτης της εφη­με­ρί­δας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και της ιστο­σε­λί­δας «thetoc.gr». Στο παρελ­θόν, είχε εργα­στεί στα περιο­δι­κά «ΕΠΙΛΟΓΗ», «ΚΕΦΑΛΑΙΟ», «BANKERS REVIEW» και την ιστο­σε­λί­δα «capital.gr» ενώ διε­τέ­λε­σε και Δημο­τι­κός Σύμ­βου­λος στο Δήμο Περι­στε­ρί­ου από το 1998 έως το 2006.

Ο Νίκος Τσί­τσας υπήρ­ξε ένας καλός συνά­δελ­φος, από­λυ­τα καταρ­τι­σμέ­νος, ευγε­νής, φιλι­κός με όλους και αγα­πη­τός σε όσους συνερ­γά­στη­κε. Δυστυ­χώς, η μοί­ρα είχε άλλα σχέ­δια και «έφυ­γε» πρό­ω­ρα, σκορ­πί­ζο­ντας θλί­ψη στους συνα­δέλ­φους, τους φίλους και την οικο­γέ­νειά του.

Το Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο της ΕΣΗΕΑ συλ­λυ­πεί­ται θερ­μά τη σύζυ­γό του Ζωή και την αγα­πη­μέ­νη του κόρη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο