Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο ηθοποιός Κώστας Λάσκος

Έφυ­γε από τη ζωή ο Κώστας Λάσκος, ηθο­ποιός με μακρά πορεία στο θέα­τρο, τον κινη­μα­το­γρά­φο και την τηλε­ό­ρα­ση. Άφη­σε την τελευ­ταί­ου του πνοή στο νοσο­κο­μείο Άγιος Σάβ­βας όπου νοση­λευό­ταν το τελευ­ταίο χρο­νι­κό διά­στη­μα δίνο­ντας σκλη­ρή μάχη με σοβα­ρή ασθένεια.

Η τελευ­ταία τηλε­ο­πτι­κή του εμφά­νι­ση του ήταν πέρ­σι στην κωμι­κή σει­ρά του ΑΝΤ1 «Παρου­σιά­στε», με πρω­τα­γω­νι­στή τον Γιάν­νη Μπέ­ζο. Νωρί­τε­ρα, το 2019, είχε συμ­με­τά­σχει και στην δημο­φι­λή δρα­μα­τι­κή σει­ρά «Άγριες Μέλισ­σες», όπου υπο­δύ­θη­κε έναν μικρό αλλά σημα­ντι­κό για την εξέ­λι­ξη της ιστο­ρί­ας ρόλο, αυτόν του καλό­γε­ρου Πατέ­ρα Νικό­δη­μου που βοή­θη­σε τον Θωμά Κυπραίο να κρυ­φτεί στο Μονα­στή­ρι, όταν εκεί­νος είχε εγκα­τα­λεί­ψει το Δια­φά­νι προ­κει­μέ­νου ο Νέστο­ρας να μην μάθει την αλή­θεια για τον γιο του.

Κατά την διάρ­κεια της δια­δρο­μής του εξάλ­λου είχε πολ­λές ακό­μη τηλε­ο­πτι­κές συνερ­γα­σί­ες. Ανά­με­σά τους και σε αυτές στις σει­ρές «Ένας μήνας και κάτι», «Τμή­μα ηθών», «Ταύ­ρος με Τοξό­τη», «Τα φιλα­ρά­κια», «Η γυναί­κα της πρώ­της σελί­δας» κ.ά..

Έντο­νη ήταν και η κινη­μα­το­γρα­φι­κή του παρου­σία σε δεκά­δες ται­νί­ες μετα­ξύ των οποί­ων τα πολυ­βρα­βευ­μένα «Μήλα» αλλά και «Η δεξιά τσέ­πη του Ράσου», «Άλυ­τη», «Αυτή η νύχτα μένει», «17 σφαί­ρες για έναν άγγε­λο» κ.ά.

Ο Κώστας Λάσκος υπήρ­ξε μεγά­λος ερα­στής του θεά­τρου το οποίο και υπη­ρέ­τη­σε επί δεκα­ε­τί­ες με αγά­πη και σεβα­σμό. Έπαι­ξε, μετα­ξύ άλλων, στις παρα­στά­σεις «Βάκ­χες», «Ο αμπι­γιέρ», «Τελέ­σι­λα», «Οι Λαν­τζέ­ρη­δες», «Καλι­γού­λας», «Από τη Γεωρ­γία με αγά­πη…», «Ανδρο­μά­χη» κ.ά.

vivlio mpelogiannis

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο