Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο Κουβανός συνδικαλιστής Ramón Cardona Nuevo — Συλλυπητήριο μήνυμα του ΠΑΜΕ

«Έφυ­γε» από τη ζωή ο πρω­το­πό­ρος Κου­βα­νός συν­δι­κα­λι­στής, ιστο­ρι­κό στέ­λε­χος της Συνο­μο­σπον­δί­ας Εργα­τών Κού­βας (CTC) και υπεύ­θυ­νος του Περι­φε­ρεια­κού Γρα­φεί­ου της Παγκό­σμιας Συν­δι­κα­λι­στι­κής Ομο­σπον­δί­ας (ΠΣΟ) σε Λατι­νι­κή Αμε­ρι­κή και Καραϊ­βι­κή, Ραμόν Καρ­ντό­να Νουέβο.

Σε συλ­λυ­πη­τή­ριο μήνυ­μά του το ΠΑΜΕ αναφέρει:

Το Πανερ­γα­τι­κό Αγω­νι­στι­κό Μέτω­πο εκφρά­ζει τα συλ­λυ­πη­τή­ρια του για τον θάνα­το του ιστο­ρι­κού στε­λέ­χους της CTC Κού­βας και της ΠΣΟ, Ramón Cardona Nuevo.

Ο σύντρο­φος Cardona, ως στέ­λε­χος της CTC Κού­βας διε­τέ­λε­σε μέλος της Γραμ­μα­τεί­ας Παγκό­σμιας Συν­δι­κα­λι­στι­κής Ομο­σπον­δί­ας από το 2000 έως το 2011, ενώ ταυ­τό­χρο­να ανέ­λα­βε καθή­κο­ντα ως Αντι­πρό­σω­πος της ΠΣΟ στο Διε­θνές Γρα­φείο Εργα­σί­ας και στην συνέ­χεια Υπεύ­θυ­νος του Περι­φε­ρεια­κού Γρα­φεί­ου της ΠΣΟ σε Λατι­νι­κή Αμε­ρι­κή και Καραϊ­βι­κή. Ξεχώ­ρι­ζε για το συντρο­φι­κό του πνεύ­μα, το αίσθη­μα καθή­κο­ντος και διε­θνι­σμού, την πίστη του στα ιδα­νι­κά της εργα­τι­κής τάξης και της Κου­βα­νέ­ζι­κης Επανάστασης.

Ο σύντρο­φος Cardona βρέ­θη­κε πολ­λές φορές στην Ελλά­δα, ανα­πτύσ­σο­ντας στε­νές συντρο­φι­κές σχέ­σεις με τα ταξι­κά συν­δι­κά­τα της χώρας μας και το ΠΑΜΕ. Εξέ­φρα­σε έμπρα­κτα την αλλη­λεγ­γύη των εργα­ζο­μέ­νων της Κού­βας στους εργα­ζό­με­νους της Ελλά­δας σε χώρους δου­λειάς, σε εκδη­λώ­σεις, δρά­σεις και κινη­το­ποι­ή­σεις συν­δι­κά­των της Ελλά­δας και στο 16ο Συνέ­δριο της ΠΣΟ που φιλο­ξε­νή­θη­κε στην Αθήνα.

Το ΠΑΜΕ εκφρά­ζει τα συλ­λυ­πη­τή­ρια του στους συντρό­φους του στην CTC Κού­βας, στην ΠΣΟ, στην οικο­γέ­νεια και τους οικεί­ους του.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο