Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο Λεν Γουέιν, δημιουργός του Wolverine

«Έφυ­γε» από τη ζωή μια κορυ­φαί­ες προ­σω­πι­κό­τη­τες του κόσμου της ένα­της τέχνης, αυτής των κόμιξ, ο Λεν Γου­έιν. Ο Λεν Γου­έιν που θεω­ρεί­ται… υπεύ­θυ­νος για τη δημιουρ­γία μιας από τις πιο γνω­στές φιγού­ρες των κόμιξ, του Wolverine, πέθα­νε στο Λος Άντζε­λες, σε ηλι­κία 69 ετών, μετά από μακρά νοση­λεία, σύμ­φω­να με πηγές.

len wein

Ο Γου­έιν γεν­νή­θη­κε το 1948 στη Νέα Υόρ­κη και ερω­τεύ­τη­κε τα κόμιξ από μικρή ηλι­κία. Από τα τέλη της δεκα­ε­τί­ας του 1960 πιά­νει δου­λειά στο χώρο ως σενα­ριο­γρά­φος, οπό­τε και αρχί­ζει να που­λά ιστο­ρί­ες στους μεγά­λους εκδο­τι­κούς οίκους. Το 1971, μαζί με τον έτε­ρο «μεγά­λο από­ντα», σχε­δια­στή Μπέρ­νι Ράι­τσον, δημιουρ­γεί το περί­φη­μο Swamp Thing, ενώ τρία χρό­νια αργό­τε­ρα δημιούρ­γη­σε, μαζί με τους σχε­δια­στές Τζακ Ρομί­τα και Χερμπ Τράιμπ, τον Wolverine.

Παράλ­λη­λα, ο Γου­έιν ήταν επι­με­λη­τής του επι­κού κόμικ (κάποιοι το θεω­ρούν ως το ζενίθ της ένα­της τέχνης) του Άλαν Μουρ και του Ντέιβ Γκί­μπονς, το οποίο θεω­ρεί­ται ότι άλλα­ξε για πάντα τον τρό­πο με τον οποίο γρά­φο­νται, σχε­διά­ζο­νται και δια­βά­ζο­νται τα κόμιξ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο