Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο Λουίς Σουάρεθ, εμβληματική μορφή του ποδοσφαίρου

Ο Λουίς Σουά­ρεθ Μιρα­μό­ντες, θρύ­λος του ποδο­σφαί­ρου και ο πρώ­τος Ισπα­νός που κέρ­δι­σε τη Χρυ­σή Μπά­λα, πέθα­νε σε ηλι­κία 88 ετών στο Μιλά­νο. Την είδη­ση επι­βε­βαί­ω­σε και η Ίντερ, όπου πέρα­σε μεγά­λο μέρος της καριέ­ρας του.

Ο Ισπα­νός, που πραγ­μα­το­ποί­η­σε το επαγ­γελ­μα­τι­κό του ντε­μπού­το στη Ντε­πορ­τί­βο, ήταν ποδο­σφαι­ρι­στής της Μπαρ­τσε­λό­να για επτά σεζόν, πανη­γυ­ρί­ζο­ντας σε αυτό το διά­στη­μα δύο πρω­τα­θλή­μα­τα, δύο Κύπελ­λα Ισπα­νί­ας και τη Χρυ­σή Μπά­λα (1960), νικώ­ντας τον Φέρεντς Πού­σκας στη σχε­τι­κή ψηφο­φο­ρία. Ήταν μάλι­στα ο πρώ­τος νικη­τής του τρο­παί­ου που είχε γεν­νη­θεί στην Ισπανία.

Αγω­νί­στη­κε επί­σης στην Ιτα­λία μετα­ξύ 1961 και 1973 σε Ίντερ και Σαμπ­ντό­ρια. Με τους “νερα­τζού­ρι” κέρ­δι­σε τρία πρω­τα­θλή­μα­τα Ιτα­λί­ας και δύο Κύπελ­λα Ευρώ­πης, ενώ τελεί­ω­σε την καριέ­ρα του ως ποδο­σφαι­ρι­στής στη Σαμπ­ντό­ρια και εν συνε­χεία ασχο­λή­θη­κε με την προπονητική.

Σε επί­πε­δο Εθνι­κών Ομά­δων, υπήρ­ξε πρω­τα­θλη­τής Ευρώ­πης με την Ισπα­νία το 1964, ενώ είχε 32 συμ­με­το­χές στους φού­ριας ρόχας, σημειώ­νο­ντας 13 γκολ. Παρά το γεγο­νός ότι ήταν πολύ αγα­πη­τός και ανα­γνω­ρι­σμέ­νος στην Ισπα­νία, ο Λουίς Σουά­ρεθ έζη­σε σχε­δόν όλη του τη ζωή στην Ιτα­λία, μια χώρα όπου ήταν επί­σης πολύ σεβα­στός και αγα­πη­τός και όπου πέρα­σε τις τελευ­ταί­ες του μέρες.

Πηγή: ertsports.gr

 

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο