Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε ο Οτσαλάν; Όργιο φημών — Από τον Αύγουστο του 2019 τον έχουν «χάσει» οι δικηγόροι του

Εδώ και μέρες, κυκλο­φο­ρεί κυρί­ως στα social media η πλη­ρο­φο­ρία, πως ο ηγέ­της των Κούρ­δων, ο Αμπ­ντου­λάχ Οτσα­λάν, είναι νεκρός!

Τις τελευ­ταί­ες ώρες εντεί­νο­νται οι φήμες, κυρί­ως από ανώ­νυ­μους λογα­ρια­σμούς στα Social Media, ανα­φο­ρι­κά με την κατά­στα­ση της υγεί­ας του Οτσα­λάν. Οι φήμες που κυκλο­φο­ρούν ανα­φέ­ρουν πως ο Κούρ­δος ιδρυ­τής του PKK έχει πεθά­νει στην τουρ­κι­κή φυλα­κή, όπου κρα­τεί­ται εδώ και χρόνια.

Τις εν λόγω φήμες ενί­σχυ­σε τη Δευ­τέ­ρα (15/03) το δικη­γο­ρι­κό γρα­φείο που τον εκπρο­σω­πεί, το οποίο εξέ­δω­σε ανα­κοί­νω­ση, στην οποία ανα­φέ­ρει ότι δεν έχει κατα­στεί εφι­κτό εδώ και μήνες να επι­κοι­νω­νή­σει μαζί του.

Όπως ανα­φέ­ρε­ται στην ανα­κοί­νω­ση, η τελευ­ταία φορά που είχαν δια ζώσης επα­φή με τον Οτσα­λάν ήταν τον Αύγου­στο του 2019, ενώ τελευ­ταία φορά που επι­κοι­νώ­νη­σαν μαζί του, μέσω τηλε­φώ­νου ήταν στις 27 του περα­σμέ­νου Απριλίου.

«Στις 14 Μαρ­τί­ου εμφα­νί­στη­καν ισχυ­ρι­σμοί για τη ζωή του κ. Οτσα­λάν, σε αναρ­τή­σεις στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης» τονί­ζει η ανα­κοί­νω­ση, ανα­φε­ρό­με­νη στις φήμες.

«Δεν είμα­στε σε θέση να επι­κοι­νω­νή­σου­με με τους πελά­τες μας στην εν λόγω φυλα­κή για μεγά­λο χρο­νι­κό διά­στη­μα, και ως εκ τού­του διε­ρευ­νού­με πολύ σοβα­ρά τυχόν ισχυ­ρι­σμούς ή νέα που δια­δί­δο­νται σχε­τι­κά με την κατά­στα­σή τους, και κάνου­με ό, τι μπο­ρού­με για αυτό το θέμα. Δεν γνω­ρί­ζου­με την πηγή των ισχυ­ρι­σμών που κυκλο­φο­ρούν κατά και­ρούς» συμπλη­ρώ­νε­ται στην ανακοίνωση.

«Τέτοιοι ισχυ­ρι­σμοί είναι πολύ ανη­συ­χη­τι­κοί και αυτή η αγω­νία πρέ­πει να εξα­λει­φθεί. Ο τρό­πος για να την εξα­λεί­ψε­τε είναι να εργα­στεί­τε όσο το δυνα­τόν γρη­γο­ρό­τε­ρα για να βρεί­τε μια ευκαι­ρία για επι­κοι­νω­νία» κατα­λή­γει.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο