Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέθανε σε ηλικία 112 ετών ο γηραιότερος άνδρας στον πλανήτη

Ο Βρε­τα­νός Μπομπ Γου­έι­τον, τον οποίο είχε ανα­γνω­ρί­σει το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκί­νες ως τον γηραιό­τε­ρο άνδρα στον κόσμο, πέθα­νε σήμε­ρα από καρ­κί­νο, σε ηλι­κία 112 ετών, ανα­κοί­νω­σε η οικο­γέ­νειά του.

Ο πρώ­ην εκπαι­δευ­τι­κός και μηχα­νι­κός είχε ανα­κη­ρυ­χθεί τον Μάρ­τιο ο γηραιό­τε­ρος άνδρας στον κόσμο, τίτλο που αμφι­σβη­τεί ο Νοτιο­α­φρι­κα­νός Φρέ­ντι Μπλομ, ο οποί­ος ισχυ­ρί­ζε­ται ότι έκλει­σε τα 116 στις 8 Μαΐου.

Η γηραιό­τε­ρη γυναί­κα στον κόσμο είναι η Κάνε Τανά­κα από την Ιαπω­νία, που τον Ιού­νιο θα γίνει 117 ετών.

Ο Γου­έι­τον «πέθα­νε ήσυ­χα στον ύπνο του» μέσα στο σπί­τι του στο Άλτον του Χαμ­σάιρ, στα νοτιο­δυ­τι­κά του Λον­δί­νου, ανέ­φε­ρε η οικο­γέ­νειά του.

Ο Μπομπ Γου­έι­τον γιόρ­τα­σε τα τελευ­ταία γενέ­θλιά του στις 29 Μαρ­τί­ου σε καρα­ντί­να λόγω της παν­δη­μί­ας, για την οποία σχο­λί­α­σε ότι «ο κόσμος έχει κάπως ανα­στα­τω­θεί». Αρνή­θη­κε όμως να δεχτεί μια ευχε­τή­ρια κάρ­τα από τη βασί­λισ­σα Ελι­σά­βετ, αφε­νός επει­δή του είχε ήδη στεί­λει του­λά­χι­στον 10 τα προη­γού­με­να χρό­νια και αφε­τέ­ρου επει­δή το έξο­δο θα το επω­μί­ζο­νταν οι Βρε­τα­νοί φορολογούμενοι.

Ο Μπομπ Γου­έι­τον γεν­νή­θη­κε στις 29 Μαρ­τί­ου 1908 στο Γιορκ­σάιρ, σε μια πολυ­με­λή οικο­γέ­νεια. Είχε έξι αδέλ­φια και απέ­κτη­σε τρία παι­διά, 10 εγγό­νια και 25 δισέγγονα.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο