Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέντε πρόωρα βρέφη και επτά ασθενείς στη ΜΕΘ πέθαναν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα της Γάζας λόγω έλλειψης ρεύματος

Πέντε πρό­ω­ρα βρέ­φη και επτά ασθε­νείς που νοση­λεύ­ο­νταν στη μονά­δα εντα­τι­κής θερα­πεί­ας πέθα­ναν λόγω έλλει­ψης ηλε­κτρι­κού ρεύ­μα­τος στο νοσο­κο­μείο Αλ Σίφα, ανα­κοί­νω­σε από­ψε ο υφυ­πουρ­γός Υγεί­ας της Χαμάς που ελέγ­χει τη Λωρί­δα της Γάζας.

«Φοβό­μα­στε ότι ο απο­λο­γι­σμός αυτός θα έχει αυξη­θεί ακό­μη περισ­σό­τε­ρο μέχρι το πρωί», είπε ο Γιού­σεφ Άμπου Ρις.

Το Σάβ­βα­το, το νοσο­κο­μείο ανα­κοί­νω­σε ότι 39 πρό­ω­ρα νεο­γέν­νη­τα βρί­σκο­νταν ακό­μη εκεί και οι νοση­λεύ­τριες τους έδι­ναν οξυ­γό­νο χει­ρο­κί­νη­τα για να τα κρα­τή­σουν στη ζωή.

Ένα μέλος της μη κυβερ­νη­τι­κής οργά­νω­σης Για­τροί Χωρίς Σύνο­ρα είπε ότι 17 ασθε­νείς νοση­λεύ­ο­νταν στη μονά­δα εντα­τι­κής θεραπείας.

ΠΟΥ: Το Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο νοσηλευτικό ίδρυμα της Γάζας, δεν λειτουργεί πια ως νοσοκομείο

Ο Παγκό­σμιος Οργα­νι­σμός Υγεί­ας κατά­φε­ρε να απο­κα­τα­στή­σει τις επι­κοι­νω­νί­ες με τους επαγ­γελ­μα­τί­ες υγεί­ας στο νοσο­κο­μείο Αλ Σίφα της βόρειας Γάζας, ανα­κοί­νω­σε ο γενι­κός διευ­θυ­ντής του, Τέντρος Αντα­νόμ Γκεμπρεγέσους.

«Δυστυ­χώς, το νοσο­κο­μείο δεν λει­τουρ­γεί ως νοσο­κο­μείο πλέ­ον», ανέ­φε­ρε στην ανάρ­τη­σή του στην πλατ­φόρ­μα Χ.

Ο ΠΟΥ δεν είχε καμία επι­κοι­νω­νία με το νοσο­κο­μείο από το Σάβ­βα­το. Το υπουρ­γείο Υγεί­ας της Χαμάς που ελέγ­χει τη Γάζα ανέ­φε­ρε ότι το Αλ Σίφα, το μεγα­λύ­τε­ρο νοση­λευ­τι­κό ίδρυ­μα στον παλαι­στι­νια­κό θύλα­κα, διέ­κο­ψε τη λει­τουρ­γία του αφού δεν έχει πλέ­ον καύσιμα.

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο