Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πέραμα — Αστυνομικός ΔΙΑΣ: «Κέντρο, έχει παρασύρει πέντε δίκυκλα, δεν υπάρχει τραυματίας συνάδελφος»

Και ενώ πολί­τες και κόμ­μα­τα ζητούν σαφείς απα­ντή­σεις για το τι ακρι­βώς έγι­νε στο Πέρα­μα, έρχο­νται στο φως που τεκ­μή­ρια που αμφι­σβη­τούν την περι­γρα­φή της ΕΛΑΣ. Από το οπτι­κο­α­κου­στι­κό υλι­κό που είδε το φως της δημο­σιό­τη­τας προ­κύ­πτει   φλέ­γον ερώ­τη­μα για τους «συνο­λι­κά εφτά αστυ­νο­μι­κούς που τραυ­μα­τί­στη­καν» όπως ανα­φέ­ρει η ανα­κοί­νω­ση της ΕΛ.ΑΣ.

Σε βίντεο που δημο­σί­ευ­σε η «Καθη­με­ρι­νή», και κατα­γρά­φο­νται οι πρώ­τες στιγ­μές μετά το αιμα­τη­ρό επει­σό­διο, ακού­γο­νται πεντα­κά­θα­ρα οι δια­βι­βά­σεις να λένε ότι δεν υπάρ­χει κανέ­νας τραυ­μα­τί­ας αστυνομικός!!!

Σε βίντεο αμέ­σως μετά τη συμπλο­κή, οι αστυ­νο­μι­κοί της ΔΙ.ΑΣ. κατα­γρά­φο­νται να ενη­με­ρώ­νουν το Κέντρο Επι­χει­ρή­σε­ων Άμε­σης Δρά­σης, ενώ ο οδη­γός του κλεμ­μέ­νου Ι.Χ. έχει πέσει νεκρός.

Οι αστυ­νο­μι­κοί επι­χει­ρούν να εξη­γή­σουν στο Κέντρο τι ακρι­βώς είχε συμ­βεί μετά τον θανα­τη­φό­ρο τραυ­μα­τι­σμό του 20χρονου.
Αστυ­νο­μι­κός ΔΙΑΣ: Μέχρι να κατέ­βου­με από τις μηχα­νές, έκα­νε όπι­σθεν και παρέ­συ­ρε πέντε δίκυκλα.

Κέντρο: Συνά­δελ­φοι τραυ­μα­τί­ες υπάρχουν;

Αστυ­νο­μι­κός ΔΙΑΣ: Κέντρο, έχει παρα­σύ­ρει πέντε δίκυ­κλα, δεν υπάρ­χει τραυ­μα­τί­ας συνά­δελ­φος. Ανα­γκα­στή­κα­με να ενερ­γή­σου­με Ε23 (πυρο­βο­λι­σμοί) για­τί κινή­θη­κε με θανα­τη­φό­ρο πρό­θε­ση ενα­ντί­ον συναδέλφων.

Ωστό­σο, αργό­τε­ρα, όπως έγι­νε γνω­στό από την ανα­κοί­νω­ση της Ελλη­νι­κής Αστυ­νο­μί­ας: «Στην προ­σπά­θειά τους να δια­φύ­γουν, οι δρά­στες πραγ­μα­το­ποί­η­σαν κίνη­ση όπι­σθεν και εμβό­λι­σαν πέντε δίκυ­κλα Ομά­δων ΔΙ.ΑΣ. τραυ­μα­τί­ζο­ντας συνο­λι­κά εφτά αστυνομικούς».

Ούτως ή άλλως τα γεγο­νό­τα στο Πέρα­μα, που είχαν ως απο­τέ­λε­σμα ένα νεκρό και έναν τραυ­μα­τία από πυρά αστυ­νο­μι­κών, μετά μάλι­στα από κατα­δί­ω­ξη και καται­γι­σμό πυρο­βο­λι­σμών μέσα σε κατοι­κη­μέ­νη περιο­χή, προ­κα­λούν δικαιο­λο­γη­μέ­να μεγά­λη ανη­συ­χία, ανα­σφά­λεια και ερωτήματα

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο