Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΙΡΗΝΗΣ: Καταδικάζει την τουρκική εισβολή στη Συρία

Το Παγκό­σμιο Συμ­βού­λιο Ειρή­νης (ΠΣΕ) καταγ­γέλ­λει με τον πιο έντο­νο τρό­πο τη νέα, τρί­τη εισβο­λή του τουρ­κι­κού στρα­τού στη Συρία.

Στην καταγ­γε­λία του το ΠΣΕ αναφέρει:

«Μετά από μια περί­ο­δο στρα­τιω­τι­κής συγκέ­ντρω­σης των Ενό­πλων Δυνά­με­ων της Τουρ­κί­ας κατά μήκος των συνό­ρων της Συρί­ας και των δια­δο­χι­κών αερο­πο­ρι­κών επι­θέ­σε­ων κατά συρια­κών στό­χων, τώρα διε­ξά­γε­ται μια επι­κίν­δυ­νη κλι­μά­κω­ση με στρα­τιω­τι­κή εισβολή.

Αυτή η επι­θε­τι­κό­τη­τα στο βορειο­α­να­το­λι­κό τμή­μα της Συρί­ας έρχε­ται ως συνέ­χεια των προη­γού­με­νων επι­θέ­σε­ων στο βορειο­δυ­τι­κό τμή­μα της Συρί­ας και ως μέρος των επε­κτα­τι­κών σχε­δί­ων του τουρ­κι­κού καθε­στώ­τος, με το πρό­σχη­μα της ασφά­λειας της Τουρ­κί­ας. Διε­ξά­γε­ται με την πλή­ρη συνέρ­γεια των ΗΠΑ και των συμ­μά­χων τους που δια­τη­ρούν και στρα­τεύ­μα­τα στην περιο­χή εδώ και αρκε­τά χρό­νια. Αυτή η επι­θε­τι­κό­τη­τα και η σιω­πη­ρή ανο­χή από πολ­λές πλευ­ρές δημιουρ­γούν επί­σης νέες απει­λές και κιν­δύ­νους για τους λαούς της περιο­χής, κυρί­ως για τον συρια­κό λαό που υπο­φέ­ρει εδώ και 8 χρό­νια από μια πρω­το­φα­νή και καλά ενορ­χη­στρω­μέ­νη ιμπε­ρια­λι­στι­κή επί­θε­ση, όπου οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, η Τουρ­κία και οι περι­φε­ρεια­κοί σύμ­μα­χοί τους υπέ­θαλ­ψαν, χρη­μα­το­δό­τη­σαν, εκπαί­δευ­σαν και καθο­δή­γη­σαν δεκά­δες χιλιά­δες ένο­πλους μισθο­φό­ρους για μια βίαια αλλα­γή καθε­στώ­τος στη Δαμασκό.World Peace Council WPC Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης ΠΣΕ logo

Η τουρ­κι­κή εισβο­λή και κατο­χή κυρί­αρ­χου εδά­φους της Συρί­ας θα δημιουρ­γή­σει μόνο νέο εκτο­πι­σμό και θα αυξή­σει τη ροή των προ­σφύ­γων. Ο ισχυ­ρι­σμός της Τουρ­κί­ας για δημιουρ­γία “ασφα­λούς ζώνης” κατά μήκος των συνό­ρων της με τη Συρία είναι υπο­κρι­τι­κή και δεν μπο­ρεί να κρύ­ψει τις προ­θέ­σεις της να δημιουρ­γή­σει μια τερά­στια περιο­χή ελεγ­χό­με­νη από την Τουρ­κία, αλλά­ζο­ντας και τον δημο­γρα­φι­κό χαρα­κτή­ρα της περιο­χής. Η πραγ­μα­τι­κή απει­λή για την ειρή­νη και τη στα­θε­ρό­τη­τα απορ­ρέ­ει από τα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια για τον έλεγ­χο των ενερ­γεια­κών πόρων, των αγω­γών και των σφαι­ρών επιρ­ρο­ής με πρό­θυ­μα καθε­στώ­τα στη Μέση Ανατολή.

Το ΠΣΕ, ενώ κατα­δι­κά­ζει κατη­γο­ρη­μα­τι­κά την επί­θε­ση αυτή, απαι­τεί την από­συρ­ση των ξένων κατο­χι­κών δυνά­με­ων, υπο­στη­ρί­ζει το κυριαρ­χι­κό δικαί­ω­μα του συρια­κού λαού να απο­φα­σί­ζει μόνος και ελεύ­θε­ρα το μέλ­λον και τις τύχες του. Εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στον γεν­ναίο συρια­κό λαό και στις αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κές δυνά­μεις στην Τουρ­κία και καλού­με τα μέλη και τους φίλους του ΠΣΕ να ανα­λά­βουν δρά­σεις και πρω­το­βου­λί­ες για να κατα­δι­κά­σουν τη συνε­χι­ζό­με­νη επέμβαση.

Κάτω τα χέρια από τη Συρία!


 

 

Σχε­τι­κά   -|>  Κάτω τα χέρια από τη Συρία!  <|-

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο