Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παγκόσμιος ο Τεντόγλου

Μετά από ένα πραγ­μα­τι­κό θρί­λερ στον τελι­κό του μήκους, ο Μίλ­τος Τεντό­γλου έκα­νε τερά­στια ανα­τρο­πή στο έκτο και τελευ­ταίο άλμα του και με 8,52μ ανέ­βη­κε στο πρώ­το σκα­λί του παγκό­σμιου βάθρου. Μετά το αση­μέ­νιο πέρυ­σι στο Όρε­γκον, ο 25χρονος πέρα­σε στο Παγκό­σμιο Πρω­τά­θλη­μα Ανοι­χτού Στί­βου της Βου­δα­πέ­στης το χρυ­σό μετάλ­λιο στο λαι­μό του, αφή­νο­ντας στη δεύ­τε­ρη θέση τον Τζα­μαϊ­κό Γέιν Πίνοκ με 8,50μ. και στην τρί­τη τον Τάτζεϊ Γκέιλ (Τζα­μάι­κα) με 8,27μ.

Ο Τεντό­γλου μπή­κε απο­φα­σι­σμέ­νος στον αγώ­να και από το πρώ­το του άλμα «πέτα­ξε» στα 8,50μ. (0,6), σημειώ­νο­ντας την κορυ­φαία εφε­τι­νή επί­δο­ση, για να γυρί­σει στον κόσμο που είχε ενθου­σια­στεί και να ζητή­σει ηρε­μία, κάνο­ντας την χαρα­κτη­ρι­στι­κή κίνη­ση «calma, calma».

Η δεύ­τε­ρη προ­σπά­θεια του αθλη­τή του Γιώρ­γου Πομά­σκι ήταν άκυ­ρη, για να δει στη συνέ­χεια τον Τζα­μαϊ­κα­νό Γέιν Πίνοκ να πιά­νει και αυτός τα 8.50μ. στο δεύ­τε­ρο άλμα του.

Ο «χρυ­σός» Ολυ­μπιο­νί­κης του Τόκιο σημεί­ω­σε 8,39μ. στην τρί­τη του προ­σπά­θεια, παρα­μέ­νο­ντας στη δεύ­τε­ρη θέση, πίσω από τον Πίνοκ για ένα εκα­το­στό, καθώς ο Τζα­μαϊ­κα­νός είχε 8,40μ. στην πρώ­τη προ­σπά­θεια του.

Άκυ­ρο ήταν και το τέταρ­το άλμα του Τεντό­γλου, με τον Πίνοκ (άκυ­ρος στην τρί­τη του προ­σπά­θεια) να ακο­λου­θεί με 8,03μ.

Στην προ­τε­λευ­ταία προ­σπά­θεια του, ο Έλλη­νας άλτης έπια­σε τα 8,30μ., με τον Τζα­μαϊ­κα­νό να συνε­χί­ζει να οδη­γεί την κούρ­σα με 7,96μ.

Στην έκτη και τελευ­ταία ο Τεντό­γλου βρή­κε το άλμα που έψα­χνε και με 8,52μ. ανέ­βη­κε στην κορυφή!

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο