Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Παιδική πορνογραφία: Συνελήφθησαν δύο άνδρες, σχηματίστηκε δικογραφία και σε βάρος άλλων δύο

Ακό­μα τέσ­σε­ρις υπο­θέ­σεις παι­δι­κής πορ­νο­γρα­φί­ας εξι­χνί­α­σε η Διεύ­θυν­ση Δίω­ξης Ηλε­κτρο­νι­κού Εγκλή­μα­τος. Ειδι­κό­τε­ρα, συνε­λή­φθη­σαν στο πλαί­σιο της αυτό­φω­ρης δια­δι­κα­σί­ας δύο άνδρες 35 και 38 ετών, ενώ σε βάρος άλλων δύο ανδρών, ηλι­κί­ας 50 και 55 ετών, σχη­μα­τί­στη­κε δικο­γρα­φία κακουρ­γη­μα­τι­κού χαρακτήρα.

Σύμ­φω­να με τη Δίω­ξη Ηλε­κτρο­νι­κού Εγκλή­μα­τος, οι τέσ­σε­ρις κατη­γο­ρού­με­νοι κατεί­χαν πρό­σφο­ρα για δια­μοι­ρα­σμό συνο­λι­κά 1.874 αρχεία πορ­νο­γρα­φί­ας ανη­λί­κων. Σε αστυ­νο­μι­κές έρευ­νες που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν στα σπί­τια τους, το χρο­νι­κό διά­στη­μα από 24 Οκτω­βρί­ου έως και 7 Νοεμ­βρί­ου 2022, βρέ­θη­καν και κατα­σχέ­θη­καν φορη­τός ηλε­κτρο­νι­κός υπο­λο­γι­στής, 23 σκλη­ροί δίσκοι και εξω­τε­ρι­κό μέσο απο­θή­κευ­σης ( usb).

Συγκε­κρι­μέ­να, στις έρευ­νες που διε­νερ­γή­θη­καν στα σπί­τια των δύο συλ­λη­φθέ­ντων, στην Αθή­να, του 35χρονου που είναι άνερ­γος και του 38χρονου ο οποί­ος εργά­ζε­ται ως ιδιω­τι­κός υπάλ­λη­λος, βρέ­θη­κε πλή­θος υλι­κού, φωτο­γρα­φί­ες και βίντεο πορ­νο­γρα­φί­ας ανη­λί­κων. Με τις δικο­γρα­φί­ες, που σχη­μα­τί­στη­καν σε βάρος τους, οδη­γή­θη­καν στην αρμό­δια εισαγ­γε­λι­κή Αρχή και παρα­πέμ­φθη­καν σε τακτι­κό ανα­κρι­τή για διε­νέρ­γεια κύριας ανάκρισης.

Όσον αφο­ρά τους άλλους δύο άνδρες, 50 και 55 ετών, που είναι ιδιω­τι­κοί υπάλ­λη­λοι και δια­μέ­νουν στον Πει­ραιά, ταυ­το­ποι­ή­θη­κε η εμπλο­κή τους στην παρά­νο­μη δρα­στη­ριό­τη­τα, αλλά δεν συνέ­τρε­χαν, σύμ­φω­να με την ΕΛΑΣ, οι προ­ϋ­πο­θέ­σεις της αυτό­φω­ρης δια­δι­κα­σί­ας. Στις περι­πτώ­σεις αυτές οι σχη­μα­τι­σθεί­σες δικο­γρα­φί­ες υπο­βλή­θη­καν στην αρμό­δια εισαγ­γε­λι­κή Αρχή.

Τα κατα­σχε­θέ­ντα ψηφια­κά πει­στή­ρια θα απο­στα­λούν στη Διεύ­θυν­ση Εγκλη­μα­το­λο­γι­κών Ερευ­νών για εργα­στη­ρια­κή εξέταση.

 

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο