Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη στην απεργία των εργαζομένων στα τρένα της Μ. Βρετανίας

«Την αλλη­λεγ­γύη στην απερ­γία των εργα­ζο­μέ­νων στους σιδη­ρό­δρο­μους της Μεγά­λης Βρε­τα­νί­ας», εκφρά­ζει το ΠΑΜΕ.

Συνε­χί­ζο­ντας το ΠΑΜΕ στην ανα­κοί­νω­σή του ανα­φέ­ρει τα εξής:

«Οι σιδη­ρο­δρο­μι­κοί διεκ­δι­κούν αυξή­σεις στους μισθούς, ενώ απαι­τούν να μην προ­χω­ρή­σουν τα αντερ­γα­τι­κά σχέ­δια της εργο­δο­σί­ας για αύξη­ση του χρό­νου εργα­σί­ας, αλλά και απολύσεις.

Συνά­δελ­φοι, σε όλο τον κόσμο την περί­ο­δο της παν­δη­μί­ας φάνη­κε ποιοι είναι αυτοί που κινούν την κοι­νω­νία, ποιοι είναι χρή­σι­μοι και ανα­γκαί­οι, κλά­δοι όπως ο δικός σας που έχα­σαν πολ­λούς συνα­δέλ­φους στη δουλειά.

Την ίδια ώρα οι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι συνε­χί­ζουν να μετρά­νε κέρ­δη, να αντι­με­τω­πί­ζουν τους εργα­ζό­με­νους ως κόστος, να προ­ω­θούν σκλη­ρά αντερ­γα­τι­κά μέτρα.

Σήμε­ρα οι εργα­ζό­με­νοι έρχο­νται αντι­μέ­τω­ποι με την ακρί­βεια, το κόστος ζωής, την κλι­μά­κω­ση της αντερ­γα­τι­κής επί­θε­σης που ζητά από τους εργα­ζό­με­νους να θυσιά­σουν τη ζωή τους για τα κέρ­δη των μονο­πω­λί­ων. Ενώ κυβερ­νή­σεις και ΜΜΕ επι­τί­θε­νται με ψέμα­τα και λάσπη στους εργα­ζό­με­νους που χθες απο­κα­λού­σαν “ήρω­ες”. Όμως ο αγώ­νας των εργα­τών είναι δίκαιος για­τί είναι αγώ­νας για τη ζωή τους.

Σε ολό­κλη­ρο τον κόσμο οι εργα­ζό­με­νοι απα­ντά­νε με μαζι­κούς, μαχη­τι­κούς αγώ­νες για αυξή­σεις στους μισθούς, καλυ­τέ­ρευ­ση των συν­θη­κών εργα­σί­ας. Και στην Ελλά­δα οι εργα­ζό­με­νοι σε μια σει­ρά κλά­δους, με σκλη­ρούς, ακό­μη και πολύ­μη­νους αγώ­νες διεκ­δί­κη­σαν Συλ­λο­γι­κές Συμ­βά­σεις με αυξή­σεις στους μισθούς.

Στην Ελλά­δα οι οικο­δό­μοι κατά­φε­ραν και υπέ­γρα­ψαν αυξή­σεις πάνω από 20%, ενώ το ίδιο κατά­φε­ραν και οι λιμε­νερ­γά­τες της COSCO. Στις 23 Ιού­νη απερ­γούν σε όλη την Ελλά­δα οι εργα­ζό­με­νοι στο Φάρ­μα­κο, ενώ στις 24 απερ­γούν οι εργα­ζό­με­νοι στα Ξενο­δο­χεία της Αθή­νας και αυτοί στον αγώ­να για αυξή­σεις. Η νίκη των εργα­ζο­μέ­νων σε έναν κλά­δο, σε μια χώρα θα είναι όπλο στον αγώ­να όλων μας.

Το ΠΑΜΕ στέ­κε­ται στο πλευ­ρό των σιδη­ρο­δρο­μι­κών της Βρε­τα­νί­ας και εκφρά­ζου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στις απερ­γί­ες σας που ξεκι­νούν στις 21 Ιούνη».

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο