Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Η Απεργία στις Προβλήτες της COSCO στις 7 Σεπτέμβρη να γίνει Υπόθεση Όλης της Εργατικής Τάξης

Το ΠΑΜΕ καλεί κάθε Συν­δι­κά­το, Ομο­σπον­δία, Εργα­τι­κό Κέντρο, κάθε εργα­ζό­με­νο και τίμιο συν­δι­κα­λι­στή να στα­θεί στο πλευ­ρό του μεγά­λου αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων στις προ­βλή­τες του Πει­ραιά που συνε­χί­ζουν τον παλι­κα­ρί­σιο αγώ­να τους για την υπο­γρα­φή ΣΣΕ με νέα Απερ­γία την Παρα­σκευή 7 Σεπτέμβρη.

Οι εργα­ζό­με­νοι στις Προ­βλή­τες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO στο λιμά­νι του Πει­ραιά, μαζί με το Σωμα­τείο τους, ΕΝΕΔΕΠ, προ­χώ­ρη­σαν σε αυτή την από­φα­ση αφού η COSCO μαζί με τους εργο­λά­βους της αρνεί­ται να ικα­νο­ποι­ή­σει τα δίκαια αιτή­μα­τα των εργαζομένων.

Η COSCO κρύ­βε­ται πίσω από το δάχτυ­λό της, χωρίς να δια­σφα­λί­ζει κρί­σι­μα ζητή­μα­τα όπως η Συλ­λο­γι­κή Σύμ­βα­ση Εργα­σί­ας και η ασφά­λεια της ζωής των εργα­ζο­μέ­νων παρό­τι την περί­ο­δο 2007 — 2017 ο μονο­πω­λια­κός όμι­λος, σύμ­φω­να με τα ίδια του τα στοι­χεία, κατα­γρά­φει αύξη­ση της μετα­φο­ράς εμπο­ρευ­μα­το­κι­βω­τί­ων κατά 195%!!! Ενώ μόνο στο Α’ εξά­μη­νο του 2018 πέτυ­χε αύξη­ση περί­που 30%!!! Αντί­θε­τα, η εργο­δο­σία με τη στή­ρι­ξη της Κυβέρ­νη­σης φτιά­χνει Σωμα­τείο-Σφρα­γί­δα με δια­δι­κα­σί­ες-εξπρές, για να υπο­νο­μεύ­σει τον αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων και αξιο­ποιεί μηχα­νι­σμούς τρο­μο­κρα­τί­ας και λάσπης ενά­ντια στο δίκαιο αγώ­να των εργαζομένων.

Ότι κέρ­δι­σαν εργα­ζό­με­νοι στις Προ­βλή­τες όλα αυτά τα χρό­νια, τα κατά­φε­ραν μαζί με το Σωμα­τείο τους και την στή­ρι­ξη και ταξι­κή αλλη­λεγ­γύη των εργα­ζο­μέ­νων από άλλους κλάδους.

Τώρα η εργα­τι­κή τάξη να δώσει απά­ντη­ση στην πολυ­ε­θνι­κή COSCO εκφρά­ζο­ντας την Αλλη­λεγ­γύη της στον μεγά­λο αγώ­να των λιμενεργατών.

Όλοι στον αγώ­να για την επι­τυ­χία της απερ­γί­ας. Όλοι στην απερ­γία της Παρα­σκευ­ής 7 Σεπτέμ­βρη. Κανέ­νας εργά­της μόνος του.

Στη­ρί­ζου­με τα αιτή­μα­τα του Σωμα­τεί­ου ΕΝΕΔΕΠ που διεκδικεί:

Υπο­γρα­φή ΣΣΕ με αυξή­σεις. 6μελή πόστα λιμε­νερ­γα­τών. Μόνι­μη και στα­θε­ρή δου­λειά για όλους. Σύστα­ση Επι­τρο­πών για την Υγεία και Ασφά­λεια. Πρό­λη­ψη των εργα­τι­κών ατυ­χη­μά­των και των επαγ­γελ­μα­τι­κών ασθενειών

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο