Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Κατάπτυστη ανακοίνωση της ITUC «Διεθνής “Συνδικαλιστική” Συνομοσπονδία» για τη Μέρα Υγείας και Ασφάλειας στην εργασία

Tο ρόλο της ως μηχα­νι­σμού των εργο­δο­τών απο­δει­κνύ­ει για ακό­μη μια φορά η ITUC,  Διε­θνής Συν­δι­κα­λι­στι­κή Συνομοσπονδία.

Συγκε­κρι­μέ­να, όπως καταγ­γέλ­λει το ΠΑΜΕ, σήμε­ρα 28 Απρί­λη, μέρα που οι εργα­ζό­με­νοι διεκ­δι­κούν μέτρα προ­στα­σί­ας της ζωής και τιμούν τους συνα­δέλ­φους τους που χάθη­καν ή σακα­τεύ­τη­καν από το κυνή­γι του κέρ­δους των πολυ­ε­θνι­κών «στο δελ­τίο Τύπου της ITUC με δήλω­ση της γενι­κής γραμ­μα­τέ­ως Sharan Burrow απου­σιά­ζουν κακές λέξεις όπως “καπι­τα­λι­σμός” ή “εκμε­τάλ­λευ­ση”.

Την ίδια ώρα που τα κέρ­δη των εργο­δο­τών είναι βου­τηγ­μέ­να στο αίμα των εργα­τών και στην κατάρ­γη­ση των ελά­χι­στων μέτρων προ­στα­σί­ας της υγεί­ας και ασφά­λειας στους χώρους δου­λειάς η ITUC λέει κατά λέξη: Είναι προς το συμ­φέ­ρον των εργα­ζο­μέ­νων, των εργο­δο­τών και των κυβερ­νή­σε­ων να κατα­στή­σουν την εργα­σια­κή υγεία και ασφά­λεια θεμε­λιώ­δη αρχή και δικαί­ω­μα στην ΔΟΕ. Ή όπως λέει παρα­κά­τω: It’s bad for workers and bad for business, δηλα­δή κακό για τους εργά­τες, κακό και για τις μπίζ­νες”».

«Οι εργά­τες δεν έχουν κοι­νά συμ­φέ­ρο­ντα με τα αφε­ντι­κά!», τονί­ζει το ΠΑΜΕ και υπο­γραμ­μί­ζει: «Ο αγώ­νας για μέτρα προ­στα­σί­ας της Υγεί­ας και της Ασφά­λειας των εργα­τών είναι δεμέ­νος με τον αγώ­να ενά­ντια στην εκμε­τάλ­λευ­ση, τα κέρ­δη και τις μπίζ­νες των αφε­ντι­κών. Με την απο­μό­νω­ση των οργά­νων της εργο­δο­σί­ας μέσα στα συν­δι­κά­τα, την απο­μό­νω­ση των μηχα­νι­σμών της όπως η ITUC».

28 Απρίλη – Παγκόσμια ημέρα υγείας και ασφάλειας στην εργασία : Ανακοίνωση και Πλαίσιο Πάλης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο