Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Κεντροαριστερός γάμος με δεξιό κουμπάρο στο προεδρείο της ΓΣΕΕ

Για κεντρο­α­ρι­στε­ρό γάμο με δεξιό κου­μπά­ρο στο προ­ε­δρείο της ΓΣΕΕ κάνει λόγο σε ανα­κοί­νω­ση το ΠΑΜΕ για τη συγκρό­τη­ση του νέου προεδρείου.

Ανα­φέ­ρει:

«Με τις ψήφους των παρα­τά­ξε­ων του ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ), του ΣΥΡΙΖΑ (ΕΜΕΙΣ — ΑΡΚΙ) και της ΝΔ (“Ενό­τη­τα”) συγκρο­τή­θη­κε το νέο προ­ε­δρείο της ΓΣΕΕ, επι­βε­βαιώ­νο­ντας ότι αυτά που ενώ­νουν τις παρα­τά­ξεις του εργο­δο­τι­κού και κυβερ­νη­τι­κού συν­δι­κα­λι­σμού είναι απεί­ρως πολύ περισ­σό­τε­ρα από αυτά που δήθεν τους χωρί­ζουν. Αυτές οι παρα­τά­ξεις εξέ­λε­ξαν πρό­ε­δρο της ΓΣΕΕ τον εκλε­κτό της ΠΑΣΚΕ και γραμ­μα­τέα τον εκλε­κτό του ΣΥΡΙΖΑ. Φυσι­κά για να μη μεί­νει κανείς παρα­πο­νε­μέ­νος, η δεύ­τε­ρη παρά­τα­ξη της ΝΔ (ΔΑΚΕ) ψήφι­σε τη δεύ­τε­ρη παρά­τα­ξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΕΑΚ) ώστε να εκπρο­σω­πη­θεί και αυτή στην Εκτε­λε­στι­κή Επιτροπή.

Όλες αυτές οι κολε­γιές γίνο­νται στο έδα­φος της συμ­φω­νί­ας που έχουν οι συν­δι­κα­λι­στι­κές παρα­τά­ξεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ για να στη­ρί­ξουν την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή των κυβερ­νή­σε­ων, όποιο χρώ­μα και αν έχουν αυτές, όπως άλλω­στε κάνει δια­χρο­νι­κά η πλειο­ψη­φία της διοί­κη­σης της ΓΣΕΕ. Είναι η κοι­νή αντί­λη­ψη που έχουν για τη στή­ρι­ξη της στρα­τη­γι­κής των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, που θέλουν τους εργα­ζό­με­νους να θυσιά­ζουν δικαιώ­μα­τα, να υπο­νο­μεύ­ο­νται οι μισθοί και οι συλ­λο­γι­κές συμ­βά­σεις τους, να περιο­ρί­ζο­νται δρα­στι­κά τα μέτρα υγεί­ας και ασφά­λειας στους χώρους δου­λειάς με θύμα­τα δεκά­δες νεκρούς συνα­δέλ­φους μας και σακα­τε­μέ­νους, να καταρ­γού­νται βασι­κά συν­δι­κα­λι­στι­κά δικαιώ­μα­τα. Γι’ αυτό άλλω­στε και στη σημε­ρι­νή συνε­δρί­α­ση δεν έγι­νε καμία συζή­τη­ση για τα προ­βλή­μα­τα των εργα­ζο­μέ­νων, για τους αγώ­νες τους και για την Πρωτομαγιά.

Αυτή η συμ­μα­χία των παρα­τά­ξε­ων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στη ΓΣΕΕ δεν έχει καμία σχέ­ση με τις αγω­νί­ες και τα προ­βλή­μα­τα του εργα­ζό­με­νου λαού, για το μερο­κά­μα­το, για τις άσχη­μες συν­θή­κες δου­λειάς, για τα δικαιώ­μα­τά του. Δεν έχει καμία σχέ­ση με τους ελπι­δο­φό­ρους αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων στη χώρα μας όπως και στις άλλες χώρες της Ευρώ­πης, που σηκώ­νουν το ανά­στη­μα των λαών απέ­να­ντι στην εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή των κυβερ­νή­σε­ων, της ΕΕ και των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων. Η πεί­ρα των τελευ­ταί­ων ετών επι­βε­βαί­ω­σε ακό­μα περισ­σό­τε­ρο ότι μόνο οι αγώ­νες των εργα­ζο­μέ­νων μπο­ρούν να βάλουν εμπό­δια, να έχουν κατα­κτή­σεις, μικρό­τε­ρες ή μεγα­λύ­τε­ρες που ανοί­γουν τον δρό­μο της ανα­τρο­πής. Τα συν­δι­κά­τα και οι συν­δι­κα­λι­στές που συσπει­ρώ­νο­νται στο ΠΑΜΕ θα συνε­χί­ζουν με ακό­μα περισ­σό­τε­ρες δυνά­μεις αυτόν τον αγώνα».

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο