Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Να σημάνει απεργιακός ξεσηκωμός απέναντι στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο

Να σημά­νει συνα­γερ­μός σε όλα τα συν­δι­κά­τα, σε όλη την εργα­τι­κή τάξη. Να σημά­νει απερ­για­κός ξεση­κω­μός απέ­να­ντι στο νέο αντερ­γα­τι­κό νομο­σχέ­διο», είναι το μήνυ­μα που στέλ­νει το ΠΑΜΕ.

Συνε­χί­ζο­ντας ανα­φέ­ρει τα εξής:

«ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΤΗΝΩΔΙΑ!!!!! Ενώ ο λαός μας στη Θεσ­σα­λία μετρά ακό­μα νεκρούς και αγνο­ού­με­νους θαμ­μέ­νους στη λάσπη, ενώ η περιο­χή είναι μια υγειο­νο­μι­κή βόμ­βα και η φτώ­χεια ήδη θερί­ζει τους κατοί­κους της, ενώ στον Έβρο, στη Φθιώ­τι­δα, στη Δυτι­κή Αττι­κή, στη Ρόδο είναι ακό­μα ανοι­κτές οι μεγά­λες πλη­γές από τις καλο­και­ρι­νές πυρ­κα­γιές, η κυβέρ­νη­ση φέρ­νει για ψήφι­ση στη Βου­λή το νέο αντερ­γα­τι­κό έκτρω­μα που καταρ­γεί το πεν­θή­με­ρο και το 8ώρο νομο­θε­τώ­ντας το δικαί­ω­μα στους εργο­δό­τες να ξεζου­μί­ζουν τους εργα­ζό­με­νούς τους 13 ώρες την ημέ­ρα, 78 ώρες την εβδο­μά­δα. Αίσχος!

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ κατέ­θε­σε σήμε­ρα το νέο έκτρω­μα στις επι­τρο­πές της Βου­λής με στό­χο να ψηφι­στεί την επό­με­νη εβδο­μά­δα. Τι μεγα­λύ­τε­ρη από­δει­ξη από αυτή για να πει­στεί και ο πιο δύσπι­στος ότι η εγκλη­μα­τι­κή πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης δεν υπο­λο­γί­ζει ούτε τις ανθρώ­πι­νες ζωές, ούτε τον πόνο και τη δυστυ­χία που έχει πνί­ξει ολό­κλη­ρους νομούς της χώρας μας.

Η υλο­ποί­η­ση της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής για τα κέρ­δη των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων είναι η από­λυ­τη προ­τε­ραιό­τη­τα της σημε­ρι­νής κυβέρ­νη­σης όπως και κάθε αστι­κής κυβέρ­νη­σης. Αυτή γεν­νά τα Τέμπη, τη Δαδιά, τη Θεσ­σα­λία, τους δεκά­δες νεκρούς και σακα­τε­μέ­νους στους χώρους δου­λειάς, τη φτώ­χεια και την ακρί­βεια που κατα­τρώ­ει τις ζωές μας.

Η κυβέρ­νη­ση όμως και οι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι είναι πολύ γελα­σμέ­νοι αν νομί­ζουν ότι θα περά­σει το νέο τους έγκλη­μα. Η εργα­τι­κή τάξη της χώρας μας, τα συν­δι­κά­τα, όλος ο λαός δεν πρό­κει­ται να μεί­νει με σταυ­ρω­μέ­να τα χέρια. Μαζί με το καθή­κον της οργά­νω­σης της αλλη­λεγ­γύ­ης στους πλη­γέ­ντες στη Θεσ­σα­λία θα οργα­νω­θεί η αντί­στα­ση και ο απερ­για­κός ξεσηκωμός:

  • Για να παρ­θούν άμε­σα μέτρα επι­βί­ω­σης και προ­στα­σί­ας της ανθρώ­πι­νης ζωής των πλημ­μυ­ρο­πα­θών της Θεσσαλίας
  • Για να μην ξεχα­στεί αυτό το νέο έγκλη­μα που ήδη μετρά 15 δολο­φο­νη­μέ­νους και άγνω­στο αριθ­μό αγνο­ου­μέ­νων. Ε.Ε. – κυβέρ­νη­ση – δήμαρ­χοι και περι­φε­ρειάρ­χες – οι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι έχουν την ευθύνη
  • Για να μην περά­σει το νέο αντερ­γα­τι­κό τερα­τούρ­γη­μα της κυβέρνησης

Καλού­με όλα τα συν­δι­κά­τα μέσα από συνε­δριά­σεις διοι­κή­σε­ων και γενι­κές συνε­λεύ­σεις να οργα­νώ­σουν την απερ­για­κή απάντηση.

Να οργα­νω­θούν άμε­σα συσκέ­ψεις Εργα­τι­κών Κέντρων και σωμα­τεί­ων σε όλες τις πόλεις.

Τα συν­δι­κά­τα να προ­χω­ρή­σουν παντού σε συλ­λα­λη­τή­ρια, παρα­στά­σεις δια­μαρ­τυ­ρί­ας και άλλες πολύ­μορ­φες δραστηριότητες.

Να συνε­δριά­σουν άμε­σα όλα τα μεγά­λα συν­δι­κά­τα, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το Εργα­τι­κό Κέντρο Αθή­νας, το Εργα­τι­κό Κέντρο Θεσ­σα­λο­νί­κης για να απο­φα­σι­στεί η ημε­ρο­μη­νία της απερ­γί­ας χωρίς καμία άλλη αναβολή.

Να δυνα­μώ­σει απο­φα­σι­στι­κά η αλλη­λεγ­γύη των συν­δι­κά­των προς τους πλημ­μυ­ρο­πα­θείς της Θεσσαλίας.

Καμία ανο­χή στην εγκλη­μα­τι­κή τους πολι­τι­κή. Το σύν­θη­μα “οι ζωές μας ή τα κέρ­δη τους” θα κυριαρ­χή­σει και πάλι στους νέους αγώ­νες του λαού μας».

902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο