Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΑΜΕ: Στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της «Crown-Hellas Can» ενάντια στις απολύσεις

Την ανά­κλη­ση της από­φα­σης για το κλεί­σι­μο του εργο­στα­σί­ου Crown — Hellas Can στην Πάτρα και να μην απο­λυ­θεί κανέ­νας εργα­ζό­με­νος απαι­τεί το ΠΑΜΕ. Στη­ρί­ζει τον αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων, οι οποί­οι την Τρί­τη θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν 4ωρες στά­σεις εργα­σί­ας ανά βάρ­δια στο εργο­στά­σιο και καλεί τα Συν­δι­κά­τα, τις Ομο­σπον­δί­ες και τα Εργα­τι­κά Κέντρα να δεί­ξουν με κάθε τρό­πο την αλλη­λεγ­γύη τους.

Σε ανα­κοί­νω­σή του το ΠΑΜΕ σημειώνει:

«Crown — Hellas Can: Άλλο ένα δείγ­μα χαμο­γε­λα­στών εργα­ζό­με­νων όπως ευαγ­γε­λί­ζο­νται τα κόμ­μα­τα που κυβέρ­νη­σαν… ή αλλιώς 121 εργα­ζό­με­νοι στο δρόμο!

Αφού η Crown — Hellas Can:

Σύμ­φω­να με τα τελευ­ταία δημο­σιο­ποι­η­μέ­να στοι­χεία, ο τζί­ρος της το 2021 έφτα­σε τα 177 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ, παρου­σιά­ζο­ντας αύξη­ση 12,3% σε σχέ­ση με το 2020, ενώ τα καθα­ρά της κέρ­δη, έφτα­σαν τα 3,5 εκα­τομ­μύ­ρια ευρώ, παρου­σιά­ζο­ντας αύξη­ση 563% σε σχέ­ση με το 2020.

Το Δεκέμ­βρη του 2022, πού­λη­σε το εργο­στά­σιο της Θεσσαλονίκης.

Το Μάιο του 2023, έκλει­σε ένα από τα δύο τμή­μα­τα του εργο­στα­σί­ου που λει­τουρ­γού­σε στην Κόριν­θο, απο­λύ­ο­ντας με τη μέθο­δο της οικιο­θε­λούς απο­χώ­ρη­σης 40 εργαζόμενους

Ήρθε και η σει­ρά της Πάτρας, να δώσει τελε­σί­γρα­φο στους εργα­ζο­μέ­νους της, ότι τον Σεπτέμ­βριο σκο­πεύ­ει να κλεί­σει το εργο­στά­σιο και να απο­δε­χθούν την “τύχη” τους οι 121 εργα­ζό­με­νοι που πετιού­νται στο δρό­μο, μαζί με τις οικο­γέ­νειές τους.

To γεγο­νός αυτό απο­δει­κνύ­ει για πολ­λο­στή φορά ότι το κυνή­γι ακό­μα μεγα­λύ­τε­ρων κερ­δών είναι αυτό που καθο­ρί­ζει τις απο­φά­σεις για το κλεί­σι­μο των εργο­στα­σί­ων, αξιο­ποιώ­ντας το αντερ­γα­τι­κό νομο­θε­τι­κό πλαί­σιο που τους έχουν κάνει δώρο οι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, αλλά και τη συνο­λι­κό­τε­ρη πολι­τι­κή της ΕΕ, για ελεύ­θε­ρη κίνη­ση κεφα­λαί­ων και επιχειρήσεων.

Αυτή είναι η ανά­πτυ­ξη για το λαό που ευαγ­γε­λί­ζο­νται: να λέμε ευχα­ρι­στώ στον εργο­δό­τη όταν υπάρ­χει μερο­κά­μα­το και αυτό της πεί­νας, να λέμε ευχα­ρι­στώ στις κυβερ­νή­σεις για τα τρί­μη­να προ­γράμ­μα­τα ανα­κύ­κλω­σης της ανερ­γί­ας και στο τέλος αφού μας ξεζου­μί­σουν, αφού μας κλέ­ψουν τα καλύ­τε­ρα μας χρό­νια, να μας πετά­νε σαν στη­μέ­νες λεμονόκουπες.

Απαι­τού­με:

Την ανά­κλη­ση της από­φα­σης για το κλεί­σι­μο του εργοστασίου

Καμία από­λυ­ση

Στη­ρί­ζου­με τον αγώ­να των εργα­ζο­μέ­νων με τις 4ωρες στά­σεις εργα­σί­ας ανά βάρ­δια στο εργο­στά­σιο της Hellas-Can, την Τρί­τη 6 Ιου­νί­ου που προ­κή­ρυ­ξε το κλα­δι­κό Συν­δι­κά­το Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων Μετάλ­λου “Η Ένωση”.

Καλού­με όλα τα συν­δι­κά­τα, τις ομο­σπον­δί­ες και τα εργα­τι­κά κέντρα να δεί­ξουν με κάθε τρό­πο την αλλη­λεγ­γύη τους».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο