Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Εκλογές με τη χάρη του… Αγίου Έρωτα

Οι εκλο­γές της 21ης Μάη 2023 είχαν τη χάρη του Κων­στα­ντί­νου Και Ελέ­νης. Γι’ αυτό και το ΚΚΕ, όπως σχη­μα­τί­ζουν τα αρχι­κά γράμ­μα­τα της γιορ­τής των αγί­ων, έφτα­σε στο 7,23% (!)

Οι εκλο­γές της 25ης Ιου­νί­ου 2023 θα έχουν τη χάρη του Αγί­ου Έρω­τα, που γιορ­τά­ζε­ται εκεί­νη τη μέρα. Και ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης επέ­λε­ξε αυτή την ημε­ρο­μη­νία για τις εκλο­γές, θέλο­ντας να δεί­ξει τον Έρω­τά του στη Συμπο­λι­τευό­με­νη Αντι­πο­λί­τευ­ση (ή στην Αντι­πο­λι­τευό­με­νη Συμπο­λί­τευ­ση) του Αλέ­ξη Τσίπρα!!

Ο Άγιος Έρω­τας της Εκκλη­σί­ας έχει το όνο­μα αρχαί­ου Θεού. Μαζί με τα υπό­λοι­πα έξι αδέλ­φια του Ορέ­ντιο, Φαρ­νά­κι , Φίρ­μο, Φιρ­μί­νο, Κυριά­κο, και Λογ­γί­νο, ο Έρω­τας πολε­μού­σε στη Θρά­κη, ως στρα­τιώ­της του αυτο­κρά­το­ρα Διο­κλη­τια­νού. Μετά από μια μεγά­λη νίκη κατά των Σκυ­θών, τα αδέρ­φια τιμή­θη­καν και τους ζητή­θη­κε να συμ­με­τά­σχουν σε μια παγα­νι­στι­κή τελε­τή, για τον γιορ­τα­σμό της νίκης. Τα αδέρ­φια αρνή­θη­καν, για­τί ήταν χρι­στια­νοί, και λίγο αργό­τε­ρα πήραν δυσμε­νή μετά­θε­ση στην Αρμε­νία. Ωστό­σο, καθώς οι διωγ­μοί του Διο­κλη­τια­νού κατά των χρι­στια­νών ήταν σφο­δροί, μετά από λίγο και­ρό, όταν τα ανδρα­γα­θή­μα­τά τους ξεχά­στη­καν, υπο­βλή­θη­καν σε ανά­κρι­ση και εξο­ρί­στη­καν, όπου πέθα­ναν από κακουχίες.Έτσι λοι­πόν η Εκκλη­σία απο­φά­σι­σε να τιμή­σει τον Έρω­τα, έστω και αν έφε­ρε αρχαιο­ελ­λη­νι­κό όνο­μα, και έτσι ο Άγιος γιορ­τά­ζει στις 25 Ιουνίου.

Ανα­γνώ­στης

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο